“Ön választ, mi segítünk” : csodakertek épülnek Debrecenben!

2019. április 11.

Két különleges park is épül egyszerre Debrecenben, a Tesco támogatásával. Az “Ön választ, mi segítünk” programunkban az első és a második díjat is két olyan szervezet nyerte el a körzetben, ahol a beilleszkedési nehézséggel élő, illetve SNI-s gyerekek fejlesztéséért dolgoznak. Köszönjük Anik Ivett Vevőszolgálati vezetőnknek az információt és a képeket!

Az “Ön választ, mi segítünk” ötödik fordulójában Debrecenben a sérült gyerekeket nevelő családoknak segítettek vásárlóink. A legtöbb zsetont ugyanis két, beilleszkedési nehézségekkel küzdő, illetve SNI-s gyerekeket támogató alapítvány kapta. A Csodakutya Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Alapítvány egy különleges parkot szeretne építeni a pénzből. Reményeik szerint a Csodakutyák Csodakertje egy olyan, szenzoros pihenőkert lesz, amely a különös figyelmet igénylő és segítséggel élő gyerekeknek és családjaiknak jelent majd hatalmas segítséget. A Tescótól kapott 400 ezer forinttal most közelebb kerültek álmaik megvalósításához.

A második helyezett a Kék Erdő Alapítvány lett. Ők is egy különleges kertet szeretnének létrehozni, egy olyan teret, ahol elfogadó közösség vár mindenkit. Az ő szenzoros kertjük egy közösségi tér lesz majd, ahol a beilleszkedési nehézséggel élő vagy SNI-s (autista, szenzoros, ADHD, stb.) gyerekek is könnyebben fejleszthetők.

A harmadik díjat a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület kapta. Ők a Rejtett kincsek, megtalált családi pillanatok projekttel pályáztak.  Azt szeretnék, ha a családok együtt fedezhetnék fel a megye rejtett értékeit és kincseit.

Az “Ön választ, mi segítünk programunk” hatodik fordulója is elindult már.  A Tesco 42,7 millió forinttal támogatja a helyi szervezetek munkáját, programjait. A környezetetekben működő szervezeteknek, egyesületeknek ti is ajánljátok programunkat, hiszen közösen tudunk boldogabb lakóközösségeket teremteni.