“Ön választ, mi segítünk” – Szentesen is kezdődhet a munka támogatásunkból!

2019. április 11.

Szentesen is átadták “Ön választ, mi segítünk” helyi közösségeket támogató programunk 5. fordulójának díjait. A városban működő egyik oviban új, fedett teret alakítanak ki, az állatmentők gyerekeknek szerveznek programokat, egy mentálisan sérült embereket segítő szervezet pedig téli kertet épít támogatásunkból. Köszönjük az információkat és a képeket Faragóné Gémes Erika Vevőszolgálati vezetőnknek.

Szent Anna Utcai Óvodásokért Alapítvány – Közösségi terület kialakítása a Szent Anna utcai óvoda játszóudvarán

A legtöbb, 4454 zsetont az ovi kapta, ezzel az I. helyezettnek járó 400 000 forintot ők használhatják fel. Olyan térburkolattal ellátott területet hoznak létre, ahol a gyerekek rossz idő esetén is kint tudnak lenni a szabad levegőn. Emellett a hagyományos ünnepi rendezvényeik, közös családi programjaik színvonalas megvalósítására is alkalmas lesz.

Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány – Mancsokkal a boldog gyermekekért

Az állatmentőket jól ismerik a városban, ők lettek a 2. helyezettek 3598 zsetonnal. Főként állatmentéssel, idős, állatot tartó emberek támogatásával foglalkoznak, ám emellett óvodásoknak és iskolásoknak szerveznek programokat. Ezeken játékosan tanítják meg a gyerekeket az állatok tiszteletére és a felelős állattartásra. A 200 000 forintos támogatásból több városba is el tudnak majd jutni ismeretterjesztő programjaikkal.

Mentálisan Sérült Emberek Egyesülete – Téli kert – közösségi kert kialakítása

Az egyesület Szentesen és annak kistérségében élő mentálisan sérült embereknek segít életminőségük javításában és különböző kulturális és szociális tevékenységekben. Közös összefogással most télikert építését tervezik, erre használják fel az elnyert 100 000 forintot. A sérült emberek és a város lakói eközben megtapasztalhatják, hogy együtt könnyebb, és vannak dolgok, amiket ők maguk is meg tudnak tenni magukért és egymásért.

Gratulálunk mindenkinek!

Javában tart már közben a 6. forduló, amire május 3-ig lehet pályázni! Minden részlet elolvasható ITT!