100 ezer forint értékű élelmiszercsomaggal támogattuk a baranyai gyerekeket

2019. április 12.

Tartós élelmiszerek, gyümölcsök, édességek voltak abban a hatalmas csomagban, amit a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat kapott a pécsi Tescótól. Az ünnepélyes átadón ott volt László Gyula, a pécsi, Makay István úti szupermarket vezetője és Páva Zsolt, a város polgármestere is, aki megköszönte az adományt.

Fontosnak tartjuk a helyi közösségek támogatását. Ezért is döntöttünk úgy, hogy értékes élelmiszeradománnyal támogatjuk a megyei gyermekvédelmi szolgálatot. A csomagot csütörtök reggel Sinkó Szilárd, a központ intézményvezető-helyettese vette át.

Az ünnepségen a pécsi boltunk vezetője arról beszélt, hogy már az összes baranyai Tesco áruház menti az élelmiszert, amiből így sok helyre jut.

“A program 2014-es indulása óta Baranya megyében 2019 februárjáig több mint 1200 tonna nem eladható, de emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszert mentettünk meg és ajánlottunk fel jótékony célra a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és partnerszervezetein keresztül. Hazánkban a 204 áruházból jelenleg 171-ben folyik napi szintű élelmiszermentés” – fogalmazott a bama.hu cikkében.

Páva Zsolt polgármester megköszönte a felajánlást. Azt mondta, a pécsiek már húsz éve vásárolhatnak az áruházban, a városnak mindig is jó volt a viszonya a Tescóval.

Múlt héten számoltunk be arról, hogy áprilistól Pécsett és környéken is elérhető már  a Tesco Online Bevásárlás.

Ebből az alkalomból interjú készült László Gyula áruházvezetővel, ami ITT olvasható.