Közlekedve vetélkedtek a családok a szegedi Rókus Tesco parkolójában

2019. április 18.

“Közlekedik a család” néven izgalmas közlekedésbiztonsági vetélkedőnek adtunk helyet szegedi áruházunk parkolójában – számolt be az eseményről Szentkirály József áruházvezetőnk. A versenysorozat döntőjét a megyei rendőrség szervezte és nagy sikere volt, rengetegen vettek részt benne. Büszkék vagyunk rá, hogy egy ismét hasznos és érdekes kezdeményezés sikeréhez járulhattunk hozzá!

A vetélkedőt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szervezte. A versenyző tizenkilenc családnak először KRESZ-tesztet kellett megoldania, majd egy elsősegély előadáson vehettek részt. Ezt követően gyakorlati vetélkedő vette kezdetét, ami két részből állt. A felnőttek autóval vezetéstechnikai pályát, a legfiatalabbak biciklis akadálypályát teljesítettek.

A megyei selejtezőt a ruzsai Csókási család nyerte, így ők képviselik Csongrád megyét a 2019. június 22-23-i országos döntőn, amit Vas és Zala megyében rendeznek meg. A második helyet a zákányszéki Deme család, a harmadikat a szegedi Hajnal család szerezte meg.

A vetélkedő ebben az évben is iskolai pályázattal egészült ki, így nemcsak a családokat, hanem a legtöbb családot delegáló iskolát is díjazta az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

A rendezvény különlegessége volt, hogy a családok tűzoltó autóval és rendőr motorcsónakkal is megismerkedhetnek és a Magyar Vöröskereszt véradó kamionja is a helyszínre érkezett.