2025-től nem kapható ketreces tartásból származó tojás a Tescóban

2019. április 23.

2018-ban közel 114 millió darab tojást értékesítettünk Magyarországon. A kínálatunkban többféle méret és típus is megtalálható, ezek közel 90 százaléka magyar termelőtől származik. Számunkra nemcsak a tojás származási helye fontos, hanem az is, hogy a tojás milyen tartási körülmények közül érkezik. Vállaltuk, hogy 2025-től közép-európai szinten, így Magyarországon is, csak szabad-, ökológiai-, mélyalmos- és egyéb alternatív tartásból származó tojást értékesítünk.

Hetente átlagosan kb. 170 ezer db tojás fogy nálunk, de ez a szám a többszörösére nő a húsvéti és karácsonyi időszakban. Ahhoz, hogy megfelelően ki tudjuk szolgálni vásárlóink igényeit, illetve széles választékot nyújthassunk, megbízható partnerekre van szükségünk. A Fuchs Tojás Kft. már 15 éve szállít magas minőségű, mélyalmos tartásból származó tojást áruházainkba. A Veszprém megyei vállalkozás éves szinten kb. 70 millió tojást bocsát ki, melynek mintegy 85 százalékát hozzánk szállítja.

„A másfél évtizedes együttműködés alatt több mint duplájára tudtuk növelni az állatállományunkat, így mára már kb. 150 ezer madár él a tojó és előnevelő telepeinken. A Tesco pedig ösztönöz minket arra, hogy nyissunk az állatbarát tartási módok felé.” – mondta Fuchs Zsolt a Fuchs Tojás Kft. vezetője.

Fontos számunkra, hogy a jó ár-érték ajánlat mellett olyan termékeket tudjunk kínálni vásárlóinknak, amelyek fenntartható és etikusan működő vállalkozásoktól származnak. Szem előtt tartva a baromfi állatjóléti szempontokat polcainin egyre nagyobb mennyiségben megtalálhatóak szabadtartásból, mélyalmos és ökológiai tartásból származó tojások. A megfelelő választáshoz vásárlóinkat segíti a tojásokon található, jogszabály által előírt 11 jegyű kód. Ebből kiderül, hogy az adott tojás milyen tartásból, melyik országból, azon belül is melyik telephelyről származik.

Tapasztalataink szerint egyelőre a Tesco Clubkártyás vásárlóink főként a ketreces tartásból származó tojásokat választják, de elmondható az is, hogy egyre nagyobb a nyitottság a különböző alternatív tartásból származó tojások iránt. Bízunk abban, hogy vállalásunkkal egyre több vásárlót ösztönzünk majd arra, hogy olyan termékeket válasszanak, amelyek fenntarthatóbb működésből származnak.

Az alábbi linken található videóban Fuchs Zsolt, a Fuchs Tojás Kft. vezetője bővebben is mesél az együttműködésről és a mélyalmos tartásról: