Emlékeztető: május 3-ig várjuk a közösségépítő pályázatokat

2019. április 25.

Még nics késő pályázni! Még május 3-ig lehet jelentkezni az „Ön választ, mi segítünk” helyi közösségeket támogató pályázati programunkra. Most először alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák, iskolák, továbbá nonprofit vállalkozások és lakóközösségek jelentkezését is várjuk. A sikeresen pályázók országosan 61 körzetben nyerhetnek el egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forintot projektjük megvalósításához.

Továbbra is fontos számunkra, hogy támogassuk azokat a helyi közösségeket, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek, ezért hívtuk életre 3 éve az „Ön választ, mi segítünk” programunkat. A pályázatra olyan szervezetek, baráti közösségek és most először alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését is várjuk, amelyek kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez járulnának hozzá. Legyen az akár egy közös tér felújítása, egészségmegőrző és egészséges életmódra nevelő rendezvények szervezése, vagy felzárkóztató, oktató programok fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

Az „Ön választ, mi segítünk” programban az összes, szavazási szakaszba bejutott szervezet támogatást kap tőlünk: az összegyűjtött szavazatok számának függvényében 400, 200, valamint 100 ezer forintot nyerhetnek. A program eddigi öt fordulójában összesen több mint 2000 pályázat érkezett, amelyek közül vásárlóink csaknem 14 millió szavazattal voksoltak arra a több mint 500 kezdeményezésre, amik végül a mi támogatásunkból valóra válhattak.

Az aktuális, hatodik fordulóban a pályázók május 3-ig, a program weboldalán keresztül adhatják be jelentkezésüket. A beérkezett pályázatokat az Effekteam Egyesület (korábbi nevén a Magyar Adományozói Fórum) független szakértői bírálják el, ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ekkor már vásárlóink kezében lesz a döntés: június 17. és július 14. között ők dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezések kapják a 400, a 200, valamint a 100 ezer forintos támogatást.

A hatodik forduló eredményeit 2019 augusztusában hirdetjük ki.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható, az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket pedig ezen a térképen lehet megtekinteni.

Arra biztatunk mindenkit, hogy buzdítsa a környezetében tevékenykedő szervezeteket a pályázásra.

Köszönjük a segítséget.

Munkatársaink pedig egy játék keretében népszerűsíthetik a programot.