A csapatmunka sikere – a legjobb boltok között van a celldömölki Tesco!

2019. április 30.

Megtartani az eddig elért eredményt – ez a legfontosabb most, hogy a Tesco Celldömölk különdíjas lett “Az év boltja 2019” versenyben. Bár a napokban átvett díj még nem került ki a falra, hatása máris érződik. Iker László boltvezetőnk azt mondja, ez bizony kötelez. Villáminterjúnkban a siker titka mellett terveiről is kérdeztük.

Elég csak megnéznünk a hangulatos werkfilmet, ami a celldömölki Tesco átalakításáról készült, mindjárt kiderül, nagyot változott a bolt tavaly nyáron. De mit lát a belső szem?

Tényleg nagyot változtunk. Nagyon sokat köszönhetünk annak a csapatnak, akik újjávarázsolták a boltot. Tulajdonképpen mini hipermarket jellegű üzletként működünk. Az átépítés után egy-egy területnek adott műszakon belül saját felelőse van, így jobban átlátja, érti a dolgát. Emellett a vásárlóinkon is érezni a változást: jobban keresik a minőséget, igényesebbek. Az újranyitás óta kétszámjegyű a kosáremelkedésünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a húspultunk sikeres, jó az áru és városszerte elismerten az egyik legjobb, ha nem a legjobb a minőség, amit nyújtani tudunk. De amire a legbüszkébb vagyok az az, hogy igazi csapat vagyunk kollégáimmal. Végeredményben minden sikerünk ennek köszönhető. Lehet egy üzlet szép, az áru jó, ha nincs barátságos, segítőkész csapat, mit sem ér.

Mennyire jutnak vissza hozzád a vásárlói tapasztalatok?

Abszolút; nagyra értékelik vevőink a kiszolgálás színvonalát. Amint belépnek hozzánk, megérzik a vidám, kedves légkört. Biztos vagyok abban, hogy emiatt vagyunk a környék egyik legkedveltebb bevásárlóhelye. Tavaly a karácsonyi időszakban ötven fölött volt a kiemelkedő kiszolgálást jelentő vásárlói „WOW” üzenet, ami arról szólt, hogy segítettek munkatársaim akár a választásban, akár abban, hogy hol találnak meg egy-egy terméket. Alig fértek fel a faliújságra az üzenetek, mindet kiraktam. Meg is ünnepeltük csokival, pezsgővel. Huszonketten vagyunk, és elmondhatom, hogy az elmúlt fél évben barátivá vált a kapcsolatunk. Egyértelműen ennek tudom be, hogy olyan eredményt értünk el közösen, amiről álmodni se mertem, amikor egy évvel ezelőtt átvettem a boltot.

Hogyan vagytok jelen a város életében?

Érzékeny pont ez, amiben szeretnék még jobb eredményeket elérni. Ugyanis tavaly több mint egymillió forinttal támogattuk a helyi közösséget, és igyekeztünk annak javára válni, ennek ellenére ez az üzenet nem jutott el kellőképpen a vásárlóközönségünkhöz. Szeretném, ha többen tudnának róla, ami azt is eredményezné, hogy sokkal többen mernének pályázni például az “Ön választ, mi segítünk” programunkra. Most a 6. fordulóban személyesen kerestem meg a helyi általános iskolákat és középiskolát, hogy pályázzanak, éljenek a lehetőséggel. Remélem, lesz eredménye, még van pár nap a jelentkezési határidő végéig. Ami nagyon jól működik, az az élelmiszermentés; tavaly 18 és fél tonnányi ételt sikerült megmentenünk és a Népjóléti Szolgálaton keresztül eljuttatnunk nélkülözőkhöz. Erre büszke vagyok. De szintén a szolgálattal együttműködésben most húsvétkor 25 ezer forint értékben támogattuk sajátos nevelési igényű gyerekek ünnepét, programjait. Emellett gyümölcsnapot tartottunk óvodában, iskolában. Ezeket szeretnénk folytatni a jövőben is.

Mit változtat meg a nívós elismerés, “Az év boltja 2019” különdíj?

A ránk eső nagyobb figyelem nagy felelősséggel is jár. Szeretném megtartani az eredményt, ez legalább olyan nehéz, mint elérni azt. Jobban kell figyelnünk ezentúl a részletekre minden osztályon, hiszen a díj kötelez, és csak így tudunk majd továbbra is nagyszerű kiszolgálást nyújtani a celldömölki vásárlóknak. Szeretném megtartani ezt a jó csapatot, elégedettnek látni kollégáimat, ez az egyik fő célom.

És hadd mondjak nagy köszönetet Varga Gabriellának is, aki segített a pályázatunk elkészítésében.