Sok kicsi jó helyre megy – ismét adománykuponok áruházainkban!

2019. május 6.

Vásárlóink és munkatársaink mától ismét adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtő kampányát. Az áruházaink pénztárainál kapható 250 forintos kuponok eladásából befolyt összeget a Segélyszervezet számára ajánljuk fel. Az adományból hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatását és felzárkózását segítik.

Egy gyerek számára a legfontosabb a biztonságos családi háttér és a boldog gyerekkor. Vannak azonban olyan rászoruló gyerekek, akiknek a felhőtlen gyerekkor nem adatik meg: sokaknál az egészséges fejlődéshez szükséges alapvető feltételek is hiányoznak, és már egészen kiskorban jelentős hátrányból indulnak társaikhoz képest. Sok nélkülöző gyerek számára elképzelhetetlen egy szakkör vagy egy edzés is, sokszor még a tanulás feltételei sem adottak, nem is beszélve az önfeledt nyaralásról.

Az ő helyzetükre hívja fel a figyelmet és nekik segít az Ökumenikus Segélyszervezet 2014 óta minden tavasszal meghirdetett Felhőtlen gyermekkor kampánya. A kezdeményezést a Segélyszervezet stratégiai partnereként – évek óta támogatjuk adománykuponok értékesítésével. A kasszáinknál május 6. és június 2. között megvásárolható 250 forintos kuponokból befolyt összegből az Ökumenikus Segélyszervezet hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett nyári táborait támogatjuk és jelentősen hozzájárulunk a szervezet adományokból működő Kapaszkodó programjához is. Utóbbi programnak köszönhetően országszerte több mint 2000 gyerek kap rendszeres segítséget egyéni és közösségi fejlesztő foglalkozások keretében a felzárkózáshoz.

Tavaly vásárlóink és munkatársaink – az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként – közel 34 millió forintot gyűjtöttek, míg a karácsonyi szeretet.éhség. kampányban több mint 66 millió forinttal segítették a Segélyszervezet munkáját.

Fogjunk össze idén is!

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyerekekért végzett munkájáról

Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt célkitűzése a nehéz körülmények között élő gyerekek támogatása, fejlesztése, felzárkózásuk elősegítése. E tevékenységet foglalja össze az ún. „Kapaszkodó” programja, amelynek keretében évente mintegy 2000 gyerek számára biztosít fejlesztő foglalkozásokat országos intézményhálózatában. A szegénység, bántalmazás vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvedő különböző életkorú gyerekeknek a Segélyszervezet személyre szabott fejlesztési folyamatot kínál. Fejleszti a szociális és tanulási készségeiket, mozgásukat, beszédkészségüket, hogy hozott hátrányaikat le tudják küzdeni és esély kapjanak a továbblépéshez. A rendszeres fejlesztő és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas- illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia, vagy éppen kézműves- illetve sportfoglalkozás és pályaorientációs foglalkozás is. A „Kapaszkodó” program részeként az intézményekben zajló programokon túl a szervezet évek óta szervez nyári táborokat bántalmazott illetve hátrányos helyzetű gyerekek számára. A fejlesztő élménytáborok fontos színterei a traumák feldolgozásának, a felhőtlen, gondtalan szabadidő megtapasztalásának.