Elkészült a fűszerkert az iskolában – a Tesco segítségével

2019. május 13.

Fűszerkert készült el az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában az “Ön választ, mi segítünk” programunk segítségével. A diákok olyan ügyesen kampányoltak pályázatuk sikerérért, hogy első helyen végeztek és így 400 ezer forintot nyertek.

Az akcióra az intézmény Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítványa nevezett be “Gyógy- és fűszernövény tankert létesítése” címmel – írta meg a helyi hírportál. Tavaly májusban a gyerekek az áruházban is népszerűsítették akkor még tervezett projektjüket, nagy sikerrel.

Forrás: oroszlany.hu

Már elkészült, az iskola belső udvarában hozták létre a fűszerkertet, aminek a “gondozása, megfigyelése, a termesztett növények rendeltetésszerű felhasználása, illetve tanulmányi célú dekorációk készítése a diákok ismereteinek, készségeinek bővítéséhez járul hozzá” – írják.

Forrás: oroszlany.hu

A zöld terület létrehozásán túl a kert segít a fiatalokat az egészséges életmódra nevelni, nagy szerepe van a közösségformálásban, a hagyományok őrzésében és a biológiai, környezetismereti, technikai, életviteli ismeretek átadásában is.

Reméljük, csodálatosan illatoznak a fűszerek az udvaron 🙂

Örülünk, hogy segíthettünk!