Írónő lett a gyulai Tesco fiatal munkatársa

2019. május 15.

Könyvet írt és rögtön sikert is aratott vele egy regénypályázaton Kovács Liliána, a gyulai Tesco Megfelelőségi munkatársa! Kolléganőnk hosszú évek óta mesterien szövi a történetek szálait. Első könyve tragikus témát dolgoz fel rendkívül izgalmasan: egy 11 éves kisfiú életébe nyerhetünk bepillantást, aki a new york-i terrortámadásban veszítette el édesapját. A könyvet elolvasva maga a népszerű írónő, Fábian Janka rögtön neki ítélte a zsűri különdíját! Liliánát alaposan kifaggattuk különleges és eredményes hobbijáról.

Mióta írsz?
2011 óta. Egy fantasyval kezdtem, amit az Alkonyat című film ihletett. Időközben voltak kisebb-nagyobb szünetek, melyek egyikében született a Fénypont alapgondolata, egészen pontosan 2012. december 8-án.

Könyved témája elég felkavaró. Miért esett rá a választásod?
Igazából a Fénypontot (eredeti címén Sötétségből kiút) egy bécsi út során kezdtem el. Ami megihletett, az a fekete borításos füzet volt, amibe leírtam. 2012 óta háromszor írtam újra, a legutolsó átformáláskor vette magába a terrortámadást. A cirkusz ötletét pedig a Fővárosi Nagycirkuszban szerzett személyes élményeim ihlették. Nem választottam a történetet, egyszerűen csak kialakult az első sorokból.

Hogyan, milyen körülmények között alkotsz?
Leginkább az otthon nyugalmában szeretek írni, zenét hallgatva. A történet hangulatát, illetve a bekezdések dinamikáját befolyásolja az általam hallgatott zene ritmusa és dallama, ezért csak olyat játszok le, amire tudok írni, és ami éppen odaillik az alkotandó részhez.

Mennyi időt vett igénybe a könyved megírása?
A végleges formáját 2018-ban vette fel, még a pályázatra való elküldés előtti finomításokkal.

Hogyan tudod az írást összeegyeztetni a tescós munkáddal?
Az iskolában “hazavittem a munkát”, otthon tanulni kellett és ismételni. A Tescóban a rugalmasság a jellemző, ezért sokkal könnyebb összeegyeztetnem a kettőt.

Forrás: bookline.hu

Idézd fel nekünk az a pillanatot, amikor megtudtad, hogy díjazták a könyvedet!
A főszerkesztő írt e-mailt, azzal, hogy beszélni akar a művemről. Ezt a beszélgetést telefonon bonyolítottuk le, ahol azt mondták, hogy szeretnék kiadni. Hát, először nem fért a fejembe napokig, hiszen mégiscsak éveken át erről álmodtam, és vannak most is pillantok, mikor alig hiszem el. 🙂 Végtelenül boldoggá tesz, hogy húsz évesen majdnem teljesítettem életem álmát.

Mit szólnak a kollégák a sikeredhez?
Támogatnak, faggatnak és velem együtt örülnek. Segítenek, hogy a könyvem több irányba is terjeszkedhessen, ők biztattak, hogy írjak az Éntescómnak is. Ezért is szeretek a Tescónál dolgozni, mert nagyon jó csapatom van. 🙂

Tervezel esetleg tescós történetet is megírni? 🙂
Munkatársaim is ezt kérdezgetik. 😀 Lehetséges, de még nem szereztem annyi tapasztalatot innen, hiszen alig 1 éve dolgozom a Tesco kötelékében, hogy egy egész könyvet írjak róla. Természetesen a mindennapi poénok és jópofa megjegyzések nagyon ihlető jellegűek, úgyhogy nem tartom kizártnak.

Jelenleg nin dolgozol?
A kiadó tanácsára a műveimet elsődlegesen a lélektan és romantika alapjaira fektetem és ebben az irányban írom a regényeimet. Általában többön dolgozok egyszerre, de mióta a Fénypont célegyenesbe ért, befejeztem egy regényt, amit januárban kezdtem és ezen az egyen dolgoztam folyamatosan. Ezek után egy régen félretett romantikus regényt fogok elővenni.

Gratulálunk a könyvhöz!

Ha kíváncsi vagy rá, ITT tudhatsz meg róla még többet!