Címlapon pécsi élelmiszermentő munkánk!

2019. május 17.

Az ilyen újságokért érdemes időben felkelni! A Dunántúli Napló ma címlapon hozza a pécsi áruházunkban végzett élelmiszermentő munkánk eredményeit. Az újság csapatának lehetősége volt betekinteni a munkánkba, és így olvasóik is izgalmas riportban ismerkedhetnek meg napi élelmiszermentő tevékenységünkkel.

Bérces Éva, a Tesco közösségi-működési menedzsere kalauzolta végig az újságírókat a kertvárosi Kincses úton található üzletben. Itt már 3 éve mentjük az élelmiszert. Vajon hogyan is néz ez ki a gyakorlatban? Erről győződhettek meg testközelből az érdeklődök.

Az itt dolgozó kollégáink – 172 másik áruházunkhoz hasonlóan – minden munkanap végén összegyűjtik és szortírozzák a már nem eladható, de fogyasztásra még ehető élelmiszereket.  Csak olyan termékeket adnak át, amelyek nem penészesek, nem szennyezettek és semmiféle idegen anyag, nem érzékelhető rajtuk. Az összegyűjtött élelmiszereket másnap reggel a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által ellenőrzött szociális munkát végző, karitatív szervezetnek adják át, akik aztán eljuttatják a rászorulókhoz.

Így mindenki jól jár: áruházunkban kevesebb élelmiszer-hulladék keletkezik, a környéken lakó, nehezebb körülmények között élő családok pedig finom ételhez jutnak.

Köszönjük a lehetőséget, hogy ismét széles körben bemutathattuk élelmiszermentő munkánkat!