Marhahúsos-zöldséges finomságok másképpen

2019. május 17.

Ezen a héten három húsos ételt hoztunk nektek. Kettőben darálthús van, amit sokrétűen tudunk felhasználni. Egy grillezésre alkalmas és egy szendvicsbe való tölteléket is megmutatunk nektek. A harmadik egy ízletes marhatekercs, amit tojással és csemegeuborkával dobunk fel. Próbáljátok ki mindegyiket, nagyon finomak!

Darált marhahúsos szendvics

Hozzávalók:
  • 100 g darált marhahús
  • 2 darab mogyoróhagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 4 szelet gouda sajt
  • 1 kevés só és bors

Elkészítés: Pároljuk üvegesre az apróra vágott mogyoróhagymákat. Adjuk hozzá a húst, majd kb. 7 perc alatt pirítsuk meg. Ízesítsük sóval, borssal. Tegyünk egy szelet sajtot a kenyérre, utána tegyük rá a húst, majd még egy szelet sajtot, végül még egy szelet kenyeret. Pirítsuk aranybarnára a szendvicset olaj nélkül 4-8 percig mindkét oldalán, míg a sajt is megolvad benne.


Tojással és csemegeubival töltött marhatekercs

Hozzávalók:
  • 500 g marha steak (szeletekre vágva)
  • 2 darab főtt tojás
  • 4 szelet sonka
  • 2 darab csemege uborka
  • 1 fej piros kalifornia paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 kevés mustár
  • 200 ml víz (vagy levesalap)
  • 1 kevés őrölt fekete bors
  • 1 kevés 
  • 1 kevés olaj

Elkészítés: Vágjuk szeletekre a főtt tojást, csemegeuborkát és a paprikát. Klopfoljuk ki a húst, fűszerezzük sóval, borssal, kenjük meg mustárral az egyik oldalát. Mindegyik szelet húsra tegyünk egy szelet sonkát, tojást, csemegeuborkát és két szelet paprikát. Tekerjük fel, rögzítsük fogpiszkálóval. Vágjuk kockára a hagymát. Hevítsünk olajat és pároljuk üvegesre a hagymát. A tekercsek mindkét oldalát süssük barnára. Öntsünk rá forró vizet vagy levesalapot, majd főzzük fedő alatt kb. 40 percig. Tipp: Tálaljuk úgy, hogy félbevágjuk hosszában a tekercset és rizst teszünk közé.


Grillezett darált hús nyárson, reteksalátával

Hozzávalók:
  • 500 g darált hús (marha- és sertés)
  • 1 darab tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk 
  • ½ tk kakukkfű
  • ½ tk őrölt oregánó
  • ½ tk kurkuma
A salátához:
  • 10 darab retek
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 2 darab újhagyma
  • 1 kevés olívaolaj
  • 1 kevés só és bors

Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát pedig nyomóval zúzzuk össze. Adjuk hozzá az olajat, az összes az összes fűszert és a sót. Adjuk hozzá a tojást és alaposan keverjük össze. Keverjük hozzá a darált húst is, majd pihentessük egy rövid ideig. Gyúrjunk a masszából kisebb golyókat és szúrjuk a kis nyársakra. Grillezzük, míg minden oldala aranybarna nem lesz, vagy süssük meg 180 fokon kb. 15 perc alatt. Tipp: Tálaljuk zöldségsalátával. Vágjunk össze különböző zöldségeket, öntsünk rá olívaolajat, majd fűszerezzük sóval, borssal.

 

Jó étvágyat!

További receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/