Bátor bringásokat képeznek Székesfehérváron

2019. május 20.

A biztonságos városi bringázás elterjesztése a fő célja annak a programnak, amire támogatást nyert a Tescótól a Magyar Kerékpárosklub székesfehérvári szervezete. Most olyan programot szerveznek, ami alatt mindenki játszva elsajátíthatja, hogyan kell úgy közlekednie egy városi kerékpárosnak, hogy a maga és mások épsége se kerüljön veszélybe.  

Forrás: Magyar Kerékpárosklub FB oldala

Mint ahogyan azt a Székesfehérvár.hu is megírta, szombaton bringások lepik el a várost. Azért gyűlnek össze egy kellemes szabadtéri programra, hogy mindannyian megtanuljanak az úttesten közlekedni. Talán meglepő, de igaz: a tapasztalat az, hogy sokan félnek az autóktól, emiatt a járdát használják, ami viszont csak 12 éves kor alatt engedélyezett.

“Ha a KRESZ-ismeret, vagy a magabiztosság hiánya okozza, hogy a gépjárművektől való félelem miatt “járdázol”, akkor az esemény után elmúlik, és te is gyakorlott, szabálykövető, magabiztos, szabályos bringás közlekedővé válsz.” – szólnak a bíztató szavak.

Azt írják: Gyakorlott, KRESZ tudással, sok éves kerékpáros túravezetői és oktatói tapasztalattal rendelkező trénerek, túravezetők másfél-két órás gyakorlati és elméleti oktatásban megtanítanak szabálykövetően, magabiztosan, félelem nélkül közlekedni a forgalomban az úttesten, és nem a járdán. Mindezt térítésmentesen!”

A Magyar Kerékpárosklub az “Ön választ, mi segítünk” helyi közösségfejlesztő programunk 5. fordulóján nyert 200 000 forint támogatást céljaihoz. A szavazáson nagyon sok, több mint 19 ezer zsetont kaptak vásárlóinktól, ami azt jelzi, a fehérváriak szeretnek tekerni és fontosnak tartják, hogy ezt biztonságosan, bárki megtehesse.

“Ön választ, mi segítünk” programunk legújabb, 6. fordulójának zsűrizése már javában zaljik. A szavazás – vagyis vásárlóink meggyőzése, a kampányok és a zsetonok bedobása június 17. és július 14. között lesz áruházainkban. Ekkor derül majd ki, kik kapják a 400, a 200, valamint a 100 ezer forintos támogatást közösségfejlesztő terveik megvalósításához. A 6. forduló eredményeit 2019. augusztusában hirdetjük ki.