Legyen a nyári szünet (is) biztonságos! Rendvédelmi napot rendeztek a kalocsai Tescónál

2019. május 22.

Sikerült felkelteni a kalocsai diákok érdeklődését a Rendészeti napon: a biztonságos kerékpározás, az elsősegély bemutatása és a rendőrök, mentők, tűzoltók munkájának megismertetése volt a cél. A kalocsai áruházunk parkolójában rögtönzött terepen az is kiderült, miért ne sms-ezzünk menet közben! Mint ahogyan a Kalohirek is beszámolt róla, nagy sikere volt a programnak. Köszönjük Mészáros Tamás áruházvezetőnknek a hírt és a képeket!

Több mint száz diák figyelt árgus szemekkel: Mit tegyünk, ha a nyári szünetben bajba kerülünk? Hogyan adjunk elsősegélyt, ha szükség van rá? Hogyan tekerjünk biztonságosan? Miért ne fogyasszunk alkoholt vezetés- még bringázás előtt sem? Ezekre a kérdésekre is választ kaptak a kalocsai általános és középiskolások azon a rendvédelmi napon, ahol tűzoltóbemutatóval, mentőkkel és a rendőrök részegszemüveggel is várták a diákokat.

Kiderült, hogy látszólag nehéz, de kis odafigyeléssel megtanulható a stabil oldalfekvés alkalmazása, ha baj van. És az életmentő elsősegély-tudás is jól jöhet, nemcsak a nyári szünidőben. Íme:

Jó néha beszélni arról, mit tegyünk, ha meglepő, ijesztő, vagy egyszerűen csak ismeretlen helyzetbe kerülünk. Ezt is megmutatták a mentők, rendőrök, tűzoltók. A gyerekek kipróbálták magukat kerékpárral a szlalompályán és megpróbáltak üzenetet küldeni a mobiljukon, miközben rajtuk volt a részegszemüveg.

Volt nevetés, néha csendes figyelem. A kamaszok jól érezték magukat és biztos, hogy sok értékes és hasznos tudással tértek haza a rendvédelmi napról!