Százak pályáztak „Ön választ, mi segítünk” programunkban

2019. május 22.

Egyre népszerűbb „Ön választ, mi segítünk” helyi közösségeket támogató programunk. Szép számmal érkeztek pályázatok a hatodik fordulóra. Ezeket most is az Effekteam Egyesület (korábbi nevén a Magyar Adományozói Fórum) független szakértői bírálják el, és választják ki közülük azokat, amelyek továbbjutnak a június 17-én induló áruházi szavazási szakaszba. Itt dől majd el – vásárlóink szavazata alapján -, hogy ki kapja a több százezer forintos támogatást.

Országszerte 61 körzetben 3 kategóriában vártuk a pályázatokat: a környezet megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása, oktatás, képességfejlesztés rászoruló gyerekek, fiatalok és felnőttek számára, valamint egészséges életmód, egészségmegőrzés területeken. A mostani fordulóban a legtöbb pályázat a helyi közösségek megszépítésére, illetve a közösségi élet előmozdítására vonatkozó kategóriában érkezett, a legaktívabbak pedig a Pest és a Vas megyei szervezetek voltak. Összesen 383 pályázat további sorsáról dönt hamarosan az Effekteam Egyesület.

A továbbjutó pályázatokra vásárlóink 2019. június 17. és július 14. között szavazhatnak áruházainkban úgy, hogy a vásárlásoknál kapott zsetont az áruházainkban kihelyezett zsetongyűjtőkbe bedobják a számukra legszimpatikusabb program mellé. Valamennyi, a szavazási szakaszba bejutott szervezetet támogatjuk 400, 200, valamint 100 ezer forinttal – a szavazatok számának függvényében. A nyertes szervezetek listáját és az elnyert támogatási összeget 2019. augusztusában hirdetjük ki.

Immár hatodik alkalommal hirdettük meg „Ön választ, mi segítünk” programunkat, melynek célja a helyi közösségek támogatása. A pályázatra nonprofit szervezetek és baráti közösségek, a bölcsődék, óvodák és iskolák (6. fordulóban már az alapítvánnyal nem rendelkezők is), továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek is jelentkezhettek. Az eddig lezárult 5 fordulóban több mint 500 szervezetet, közel 150 millió forinttal támogatottunk. Az elnyert összeg segítségével többek között szabadtéri közösségi programokat, megunt ruhából fészekhinta készítését, egészségügyi szűréseket és gyerekek, családok boldogulását segítő közösségi kezdeményezéseket valósíthattak meg a sikeres pályázók.

A korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.