Támogatásunkkal sportolhatnak a pszichiátriai betegek Pózván

2019. június 6.

Konditermet és petangue pályát kaptak tőlünk a Zala megyei Szent Rafael Kórház pózvai pszichiátriáján kezelt betegek. A sportpályájukat  is felújították abból a 400 000 forintos támogatásból, amit a Forrás Egyesület nyert el “Ön választ, mi segítünk” helyi közösségfejlesztő programunkban. A szuper gépekkel felszerelt fitneszterem és pályák avatásán Szentes Melinda zalaegerszegi áruházvezetőnk is jelen volt, köszönjük a jó hírt!

Forrás: ZAOL.hu

A ZAOL is megírta, milyen jó lehetőséget kaptak a betegek támogatásunkkal. Dr. Sebestyén Gábor, az egyesület elnöke, a pszichiátria osztályvezető főorvosa elmondta: a fejlesztés nagyban segíti a szakemberek munkáját, hiszen színesebbek és változatosabbak lehetnek a gyógyulást támogató fizioterápiás és sportfoglalkozások. Az új petanque pálya módot ad a francia golyós játékkal való megismerkedésre, a fitneszteremben pedig hat gépen lehet egyénileg edzeni, ilyen a kondi, a szobakerékpár vagy a lépcsőzőgép.

Új tervekre is ötletet adott a sportfejlesztés: az egyesület arra gondolt, rendszeresen meghívnak csapatokat, mert kis házi versenyeket is lehet szervezni, hiszen a pályák erre is alkalmasak. Fel is avatták, ki is próbálták a pályákat; a házigazdák csapata játszott a régió pszichiátriai otthonaiból meghívott csapatokkal.

Az átadón ott volt dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója és Szentes Melinda áruházvezetőnk is. Elhangzott, nemrég ugyanitt pszichorehabilitációs park készült, előtte rózsa- és fűszerkertet alakítottak ki. Ami a legfontosabb: ezekből a munkákból mindig kiveszik a részüket nemcsak az ott dolgozók, hanem a páciensek is.

Gratulálunk!