Pünkösdre jöjjön egy pirosgyümölcsös menüsor!

2019. június 8.

Ünnepi hangulatunkban olyan receptgyűjteménnyel készültünk, aminek mindegyik elemében van valamelyik csodás piros-bogyós gyümölcsből. Leves, főétel és kétféle desszert, no meg persze ital is van a menüben. Málna, szeder, áfonya és ribizli teszi különlegessé őket. Próbáljátok ki bármelyiket, akár ebben a sorrendben!

Vörösboros szederleves

Hozzávalók:
  • 5 kanál cukor
  • 1 darab citrom
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 3 dl vörösbor
  • 30 dkg szeder
  • 5 kanál keményítő
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés: A szedret felrakjuk főni a vörösborral és a fűszerekkel. Ha felforrt a leves, hozzáadjuk a cukrot. Kb. 15-20 percig főzzük és keményítővel sűrítjük. Hidegen fogyasztjuk.


Pulykamell ribizlivel

Hozzávalók:
  • 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 5 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 2 dl fehérbor
  • 2 kanál méz
  • 1 kanál keményítő
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg ribizli

Elkészítés: A pulykamellet csíkokra vágjuk és megforgatjuk keményítőben, majd állni hagyjuk, 10 percig. Az olívaolajat felmelegítjük és megpirítjuk benne a húst, majd hozzáadjuk a ribizlit és felengedjük borral. Alaposan kiforraljuk és ízesítjük mézzel, valamint frissen őrölt borssal.


Áfonyagolyócskák

Hozzávalók:
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 csésze áfonya
  • 1 kanál mogyoróvaj
  • 1 csésze kókuszreszelék

Elkészítés: Keverjük össze a zabpehelyhez, az áfonyát és a mogyoróvajat. Készítsünk belőle kis golyókat és forgassuk meg a kókuszreszelékben.


Túrófánk málnaöntettel

Hozzávalók:
  • 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 5 dkg vaj (öntet)
  • 4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 25 dkg túró
  • 1 darab citrom
  • 2 dl tejszín
  • 3 kanál porcukor
  • 1 csipet őrölt fahéj (öntet)
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 3 kanál méz (öntet)
  • 25 dkg málna (öntet)
  • 15 dkg átszitált liszt

Elkészítés: A mézet felmelegítjük, és hozzáadjuk a málnát. Reszelt citromhéjjal, fahéjjal ízesítjük. A túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát. Reszelünk hozzá citromhéjat, szórunk bele porcukrot, egy csipetnyi sót, és öntünk a tálba tejszínt. Összedolgozzuk a tálban lévő alapanyagokat, masszív tésztává. Serpenyőt melegítünk, és öntünk bele 3-4 kanálnyi olajat. A tésztából közepes nagyságú darabokat szaggatunk, és a serpenyőbe rakjuk. Egyenletes hő alatt megsütjük, az ellapított tésztákat. A málnaöntetre rádobunk 5 dkg vajat, és beforraljuk, majd leturmixoljuk. Egy szűrőn átszűrjük. A kisült fánkokat tányérra rakjuk, és mellé öntjük a finom, pikáns mártásunkat. Végül meghintjük porcukorral.


Szederszörp egyszerűen

Hozzávalók:
  • ½ kg cukor
  • 1 kg szeder

Elkészítés: Mossuk meg a szedret és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Forraljuk fel és fél órán keresztül főzzük, később turmixoljuk le és hagyjuk állni egy napot. Másnap szűrjük le, majd adjunk hozzá literenként fél kg cukrot. Forraljuk fel a levet és főzzük tíz percig. Öntsük üvegekbe és tároljuk hűvös helyen.

 

Jó étvágyat!

További receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/