VIDEÓ! Újra a Tescót dicsérik – élen járunk az élelmiszermentésben

2019. július 2.

Kuka helyett rászorulókhoz került 21 ezer tonna élelmiszer a Tescóból – ezzel a címmel jelent meg minket méltató írás a Szeretlek Magyarország internetes portálon. Ráadásul egy szuper videóban mutatják be, pontosan mit is jelent, hogyan működik nálunk a gyakorlatban az élelmiszermentés. Ebben stratégiai partnerünk, a Magyar Élelmiszerbank munkatársai mellett Bérces Éva közösségi működési menedzserünk van segítségükre. Nézzétek meg a kisfilmet, és küldjétek tovább ismerőseiteknek, barátaitoknak is!

Legnagyobb hazai élelmiszermentőként sok finomságot, amik még fogyaszthatók, de szigorú szabályainknak megfelelően már le kell vennünk a polcokról, adományként kapnak meg a nélkülözők. 2014 óta működünk együtt az Élelmiszerbankkal azért, hogy a főként pékáruk, zöldségek, gyümölcsök ne vesszenek kárba és eljuthassanak azokhoz a családokhoz, idősekhez, gyerekekhez, hajléktalan emberekhez, akiknek nagy szükségük van a segítségre.

Öt év alatt, csak a Tescónál összegyűlt élelmiszer 52 millió adag ételt jelent!

Az Élelmiszerbank szerint az országosan évente megmentett 11 ezer tonna élelmiszernek még  nagyjából a tízszerese eljuttatható lenne a nélkülözőkhöz, vagyis akár 100 000 tonna is összegyűjthető volna a gyártóknál és forgalmazóknál.

Jelenleg 204 hazai áruházunkból már 174-ben napi szinten gyűjtjük az élelmiszereket, és célunk, hogy jövőre minden hazai Tescóban meg tudjuk oldani az adományozást!

Nemrég a tekintélyes Forbes magazin is minket méltatott cikkében, ITT olvashatjátok!