Beteg sportolónak szervezett adománygyűjtést a szekszárdi áruházunk vezetője

2019. július 5.

Gereben Lívia 19 éves szekszárdi kosárlabdázó korosztálya tíz legígéretesebb tehetsége között van az egész világon. A fiatal lány azonban két hónapja az életéért harcol: testét megtámadta a leukémia. Most a második kemoterápiás kezelésen van túl. Hogy mielőbb felépülhessen, ma este szentimisén imádkoznak érte Szekszárdon, a Béla király téri nagytemplomban. Valamint adománygyűjtést is szervezett számára szekszárdi áruházvezetőnk.  

Kép forrása: www.kscszekszard.hu

Gereben Lívia a szekszárdi Atomerőmű KSC egyik legígéretesebb játékosa. Az alig 19 éves fiatal kosaras korosztálya tíz legígéretesebb tehetsége között van. Lívia azonban két hónapja az életéért küzd, leukémiával kezelik. A fiatal lány felépüléséért rengetegen szorítanak, nemcsak Szekszárdon és Magyarországon, hanem külföldön is. A most zajló női Európa-bajnokságon a szervezők például rendre kiteszik vagy kivetítik a válogatott kerettag életnagyságú fotóját a magyar csapat edzésein. Ez a figyelmesség is nagy erőt ad neki, hogy mielőbb leküzdje betegségét.

Lívia a második kemoterápiáját fejezte be a héten. A családja szerint a fiatal kosaras ezt a kezelést jobban viselte, mint az elsőt. Az eredményei is biztatóak: rendben van a vérnyomása és az étvágya is megjött. Nagyon vágyik már rá, hogy újra csapattársaival lehessen.

A tehetséges kosaras gyógyulásáért pénteken misét mondanak a Béla király téri nagytemplomban – ezt Szabó Balázs, a Tesco szekszárdi igazgatója, a KSC elnökségi tagja, a csapat nagy szurkolója szervezte meg. Az este hét órakor kezdődő misén lehetőség lesz adományozni is, az összegyűlt pénzt a klub vezetői eljuttatják Lívia családjának.