Felújítanál? Adunk pár tippet!

2019. július 8.

Felújítást tervezel? Nem tudod, hogyan vágj bele? Igen, ez egy nagy döntés, ami rengeteg kiadással és stresszel jár. Jól jön ilyenkor a segítség. Íme néhány tipp, ami segíthet!

Első a tervezés: írd össze a munkákat, a teendőket, és az ezek elvégzéséhez szükséges időt és az ütemezést. Mindig legyen egy B terved is, ha valami közbejönne. A tervezés része persze az anyagi tervezés is: készíts költségvetést! Előzetes kutatómunkát – így időt – vesz igénybe az árak összehasonlítása, de megéri! Bizonyos esetekben pedig érdemes átgondolni: megéri a legolcsóbbat választani vagy a hiba utáni javítás drágább lesz, mint a megelőzés.

Az időzítés is fontos: legyen elég idő a munkákra, illetve vegyél ki elég szabadságot, gondoskodj arról, hogy minél kevesebb családtag legyen otthon a zűrös időszakban (ezért ideális a nyaralás időszaka).

A nagyobb munkákat bízd profikra! Persze ha ezermester vagy, a kisebb munkákat el tudod végezni, vagy kalákában, barátok segítségével közösen csinálhatjátok. De vannak olyan területek, amelyekhez profi gépek és tapasztalat kell, így az a legjobb, ha ezt szakemberre bízod. Ez persze mindig bizalmi kérdés, így jobb, ha ajánlás alapján találsz valakit. Ráadásul velük lehet szerződést kötni. Ezt pedig érdemes, ha komolyabb felújításról van szó! Így biztosíthatod magadnak a minőségi garanciát és esetleg a kártérítéshez való jogot.

Előre és körültekintően rendeld meg az alapanyagot! Ezek megrendelését és beszerzését nem lehet az utolsó percre hagyni. A munkálatok megkezdése előtt a felújítandó területről mindent el kell pakolni, leszerelni, ami útban lenne. Ezzel időt és sok stresszt lehet megtakarítani. Persze gondoskodj a hulladék elszállításáról is. Találd ki előre, hogyan lehet a sitett, a bontott anyagokat, a törmeléket elszállítani vagy egy konténert rendelni.

Ez csak pár tipp, több infót találsz ebben a cikkben.