Szervez, intéz, buzdít – ismerjétek meg Tóthné Anitát, a Tesco Angyal koordinátorát

2019. július 31.

Tartja a kapcsolatot segítséget kérő kollégáinkkal és a Tesco Angyal Alapítvány kuratóriumával. Az első perctől a támogatás kifizetéséig (és még utána is) végigköveti, segíti, intézi, vagyis kézben tartja az adományokkal kapcsolatos teendőket. Azt mondja, jó érzés, hogy egyre többen ismerik az alapítványt, de még többeket szeretne megnyerni a jó ügynek. Tóth Andrásné, Anitával, a Tesco Angyal koordinátorával beszélgettünk. Például arról is, milyen fontos adomány tud lenni egyetlen kávé ára…

Hogyan lettél a Tesco Angyal segítője? 

Másfél éve főállású anya vagyok. Előtte pénzügyi asszisztens voltam itt, a Tescónál. Családom röviden számokban: 3 gyerek, 1 kutya, 1 macska  – és mi, a férjemmel. Bár nagyon szerettem a munkám és a kollégáimat, úgy éreztem egy ponton, hogy szeretnék sokkal többet lenni a gyerekeimmel. Viszont megmaradt a jó kapcsolat a kollégáimmal, akikkel az egyik alkalommal szóba jött, hogy rám gondoltak, mint aki az akkor induló Tesco Angyal “mindenese” – tehát koordinátora lehetnék. Volt hozzá kedvem, mert nagyon nagyra tartom ezt a kezdeményezést. Így 4 órában tulajdonképpen visszatértem, hiszen a kollégákat, a közeget ismertem. Örülök, hogy így történt.

Mivel foglalkozol az alapítványnál?

A teendők egyik része, hogy a támogatásért hozzánk forduló kollégáimmal tartom a kapcsolatot. Fogadom a jelentkezéseket, előkészítem az anyagokat. Vagyis megismerem azt az élethelyzetet, amiben a Tesco Angyal segítségét kéri egy-egy munkatársunk. Megbeszéljük, mi szükséges még a pályázat beadásához, és minden olyat, ami ahhoz kell, hogy a kérelem beadható legyen. A másik része a feladatoknak, hogy a kuratóriummal tartom a kapcsolatot. Majd amikor egy-egy támogatói döntés megszületik, végigviszem ennek adminisztrációs vonzatát a támogatói szerződés aláírásától a kifizetésig, vagy éppen a könyvelőnek szükséges papírok leadásáig. Sokat beszélünk a PR-es kollégákkal; a munkám nagyon fontos részének tekintem, hogy minél több tescóst megnyerjek ennek a jó ügynek, szerte az országban.

Itt egy jó alkalom: most mindenki téged olvas. Mit mondanál nekik a Tesco Angyalról? 

A Tesco Angyal összehoz! Helyben korábban is erős volt az összefogás a kollégák között, sok kezdeményezéssel segítettünk nehéz helyzetbe került munkatársainknak. Az Angyallal megismerjük az ország különböző pontjain élő, dolgozó kollégáinkat, olyanokat, akikről nem hallottunk volna korábban. Általuk pedig tudatosodik bennünk, hogy nem vagyunk egyedül a bajban, de akár más ügyben is, ahol elkél az anyagi támogatás. A Tesco Angyal egy állandó védőhálóvá tud válni. Ehhez az kell, hogy minél többen rendszeres adományozóvá váljunk. Mert ez az alapítvány számára azt jelenti, hogy tudunk tervezni. Ne gondoljatok nagy összegre: egy kávé ára már nagy segítség, ha rendszeresen jön. Tényleg igaz, hogy sok kicsi sokra megy. Nagyon fontos persze, hogy időről időre például sütivásárt rendezünk, annak egyszerre meghatóan nagy eredménye szokott lenni. De most a rendszerességen van a hangsúly, amit szeretnék népszerűsíteni. Erre vannak is terveink, és például a Központi irodában teszteltük a büfénél az adománygyűjtő perselyt, sikere van. Elképzelhető, hogy megpróbáljuk máshol is.

Miért fontos az a bizonyos “1 kávét a Tesco Angyalnak”? 

Mert az a tapasztalatom, hogy egyre többen megbíznak az alapítványban; csak ebben a hónapban 9 kollégánk fordult hozzánk támogatásért. Ehhez bizalom és bátorság kell; megosztani olyan dolgokat magamról, amik az életem legintimebb részeit érintik. De tudni kell, hogy ebben is segítünk, nem kell senkinek szégyellnie, vagy kényelmetlenül éreznie magát. Segítséget kérni sokszor nagyon nehéz, ezért is nagy dolog ez. Persze szeretnénk mindenkinek támogatást adni, akinek szüksége van rá. Ha van olyan bevételünk, amivel nagyjából számolhatunk havonta, akkor nagyobb eséllyel tudunk segíteni. Ne feledjük, hogy a Tesco minden forintot megdupláz! Arra szeretnélek mindannyiótokat buzdítani, hogy kövessétek a Tesco Angyal aloldalt itt, az Éntescómon, ahol naprakész információkat és kollégáink történeteit is megismerhetitek.