Közel 8 millió forint támogatást gyűjtöttünk a nélkülözőknek

2019. augusztus 2.

A Tesco és a Mars május 16-tól május 30-ig tartó akciójában vásárlóinknak köszönhetően összesen 7,7 millió forintot adományoztunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. Ebből élelmiszercsomagok összeállítását, és a nélkülözőkhöz való eljuttatását finanszírozzák.

A képen balról jobbra Gehér Rita – Key Account Manager, Mars; Puskás Dóra – National Account Manager – Modern trade, Mars; Cseh Balázs – Elnök, Magyar Élelmiszerbank Egyesület; Nagy-Peidl Adrienn – Közösségi kapcsolatok menedzser, Tesco

Vásárlóink a kijelölt hipermarketeink polcain található Mars termékek, például rágógumik, csokoládék, állateledelek vagy szószok megvásárlásával támogathatták a rászoruló családokat. Az akcióban a Mars felajánlotta minden, az akcióban szereplő eladott termék árának egy százalékát, melyet mi ugyanekkora összeggel egészítettünk ki. A termékek értékesítéséből összesen 7,7 millió forinttal támogattuk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az összegből összesen közel 140 000 – a vállalati partnerei által adományozott – nem értékesíthető, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszerekből álló csomag összeállítását, és azok rászorulókhoz való eljuttatását finanszírozza.

„Nagyon büszkék vagyunk a megvalósult együttműködésre. A Mars és a Tesco nem csak ebben a sikeres akcióban partnerünk, de az élelmiszermentésben is folyamatosan együtt dolgozunk, így külön öröm, hogy egyre többféle módon tudjuk segítségükkel támogatni a nélkülözőket. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki vásárlásával járult hozzá az akció sikeréhez. Köszönjük!” – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Tesco és a Mars több mint 10 éve támogatja az Élelmiszerbank munkáját. Az Egyesület a Marssal az eddigi évek során összesen közel 24 tonna élelmiszer-felesleget mentett meg. Mi az Élelmiszerbankkal közösen üzemeltetett élelmiszermentő programunk keretében 2014 szeptembere óta összesen több mint 21 000 tonna élelmiszert adományoztunk a rászorulóknak. Az Élelmiszerbank stratégiai partnereként részt veszünk a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtésben is, illetve több partnerünkkel közösen indított 1%-os kampányt folytattunk már az Egyesület javára. Tavaly ősszel jármű adományozással is segítettük az adományok kiszállításában.

Nagyon örülünk annak, hogy a Marssal közös akcióban ilyen szép összeget sikerült összegyűjtenünk, és hogy ezzel közel 140 000 nélkülöző életét tehettük kicsit könnyebbé. Úgy gondolom, hogy felelős vállalatként példát kell mutatnunk és ösztönözni versenytársainkat is arra, hogy részt vegyenek ilyen és hasonló kezdeményezésekben. Ezzel nemcsak a rászorulókon segítünk, de nagyon sokat teszünk az élelmiszer-pazarlás ellen is” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

„A Marsnál hiszünk abban, hogy a világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma cselekszünk és teszünk érte, és tudjuk azt, hogy a termékeink, partnereink és fogyasztóink segítségével minden nap fel tudjuk venni a harcot az élelmiszerpazarlás ellen, és tenni tudunk a fenntarthatóságért. Rendkívül büszkék vagyunk erre a kampányra, mert remek példája annak, hogyan dolgozunk együtt egy jó célért olyan partnereinkkel, mint a Tesco és az Élelmiszerbank Egyesület.” – mondta Zuzana Losakova, a Mars Közép-Európa Corporate Affairs igazgatója.