Fröccskalauz, avagy mi is az a bakteranyós?

2019. augusztus 6.

Mi lenne üdítőbb egy jó hideg fröccsnél – így nyáron? Na de milyen fröccs? Hiszen rengeteg féle létezik: kicsi, nagy, Krúdy-fröccs, Puskás-fröccs, még bakteranyós is! Sajnos sokszor még a pultosok sincsenek tisztában a fogalmakhoz tartozó megfelelő arányokkal, te ismered őket? Íme néhány variáció!

Kezdjük az elején: a kisfröccs fele bor, fele szóda. Nem a fröccs. Ugyanis olyan, hogy fröccs igazából nincs is. De van nagy fröccs: a 2 bor 1 szóda, az ellentéte pedig a hosszúlépés, ami 1 bor 2 szóda.

A legerősebb a Krúdy-fröccs, ami 9 bor 1 szóda arányban készül. Próbál a nyomába érni a Puskás-fröccs: a 6 bor – 3 szóda keveréke. Ismert még a házmester (3 bor 2 szóda) és a viceházmester (2 bor 3 szóda). A maflást már kevesebben ismerik, pedig az olyan, mint a kisfröccs, fele-fele arányú, csak sokkal nagyobb mennyiségben mérik: 5 bor – 5 szóda. Ám ha igazán próbára akarjátok tenni a pultost, akkor kértek egy bakteranyóst! Ami igazából ugyanaz, mint a maflás, csak fele akkora: 2,5 bor és 2,5 szóda.

Kellemes fröccsözgetést!

Neked melyik a kedvenced?