Autista kislány kedvéért kapcsolták ki a zenét egyik angliai üzletünkben

2019. augusztus 9.

Az öt éves Maggie az angliai Gloucester-ben él szüleivel. A kislány, ahogyan a többi korabeli gyerek, imádja a fagyit, nagyon szeret hercegnőset játszani és örül neki, ha a családjával elmennek valahova. A hangos zajok, erős fények viszont nagyon zavarják, Maggie ugyanis autista. Az egyik angliai üzletünkben éppen ezért a kislány kedvéért kikapcsolták a zenét és a hangosbemondót is lehalkították, amikor a nagymamájával bevásárolni érkeztek. 

Kép forrása: https://www.gloucestershirelive.co.uk/news/gloucester-news/gloucester-dad-tells-brilliant-experience-3166356

Az öt éves Maggie-t a nagymamája vitte vásárolni a Tescóba, néhány nappal ezelőtt. Az idős asszony nagyon aggódott, attól félt ugyanis, hogy unokáját zavarni fogja a tömeg, a hangos zene és a hangosbemondó. A kislány a túl sok ingertől ideges lesz, összekarmolja az arcát vagy sírni kezd.

https://www.gloucestershirelive.co.uk/news/gloucester-news/gloucester-dad-tells-brilliant-experience-3166356

Éppen ezért, amikor az üzlethez értek és találkoztak egy eladóval, az asszony megkérdezte, hogy kikapcsolnák-e a zenét és a hangosbemondót arra a rövid időre, amíg ők bevásárolnak. Kollégánk megértette, hogy mennyire fontos dologról van szó és rögtön segített az idős nőnek és unokájának. A kislány így boldogan ült a bevásárlókocsiban, amíg a nagymamája bevásárolt. Amikor hazaértek és elmesélték a gyerek szüleinek az élményeiket, az édesapa annyira meghatódott, hogy azonnal írt egy köszönő üzenetet a Tescónak. Később pedig az egyik közösségi oldalon is boldogan tett közzé egy hálálkodó bejegyzést.