Rászoruló gyerekeknek ad reggelit az angliai Tesco

2019. augusztus 13.

Szegény gyerekek reggeliztetését támogatjuk egy angliai kisvárosban. Ryde-ban egy nagyon összetartó közösség kovácsolódott össze, és az ő segítségükre siet a Tesco. Az önkéntesek eddig közel 200 doboz müzlit gyűjtöttek össze. Ehhez adunk majd tejet és friss gyümölcsöket. 

Minden gyerek reggelizzen iskolába indulás előtt! – ezzel a jelmondattal indították útjára egy angliai kisváros civil szervezetei és a Tesco az új kampányukat. Közösen azt szeretnék elérni, hogy egyetlen gyereknek se kezdőjön korgó gyomorral a napja. Éppen ezért a helyiek eddig már közel 200 doboznyi müzlit gyűjtöttek össze.

A Tesco pedig úgynevezett reggeliző klubokat szervez majd, ahol a gyerekek a cég által felajánlott tejjel és gyümölcsökkel fogyaszthatják el a müzlit. A helyi iskolák tanárai nagyon örülnek a kezdeményezésnek. Azt mondják, így a gyerekek magaviselete és jegyei is biztosan sokat javulnak.

A cikk forrása: https://www.countypress.co.uk/news/17817537.ryde-tesco-launches-cereal-box-campaign-ensure-schoolchildren-eat-breakfast/