Mire elég 100 000 óra?! – A Tesco elindította a kiskereskedelmi szektor legjelentősebb önkéntesprogramját

2019. szeptember 5.

Tudtátok, hogy mától minden közép-európai tescós kollégának lehetősége van évente egy napot a Tesco által fizetett önkéntes munkával tölteni, ezzel támogatva egy általa kiválasztott helyi szervezet, alapítvány munkáját?

Büszkék vagyunk arra, hogy Közép-Európa-szerte többszáz helyi közösséggel állunk kapcsolatban, ezért tavaly elindítottuk a Munkatársi Önkéntes Programot, teszt jelleggel. A programnak óriási sikere volt, ezért úgy döntöttünk, hogy kiterjesztjük minden áruházunkra, logisztikai központunkra és központi irodánkra.

„Közösségi kapcsolatok menedzserként nagyon büszke vagyok arra, hogy egész Közép-Európában elindítjuk a Munkatársi Önkéntes Programot. A tavalyi tesztidőszak alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a kollégáktól – sokan alig akarták elhinni, hogy fizetést kapnak azért, hogy munkájukkal támogassák a helyi közösségeket. Az önkénteskedés ilyen szintű támogatása még nem számít bevett gyakorlatnak a vállalatok körében, örülök, hogy egy olyan helyen dolgozhatok, ahol ebben is úttörőnek számítunk.“ (Nagy-Peidl Adrienn, Közösségi kapcsolatok menedzser)

Legyen szó csapatépítésről, vagy egyéni igényről, a Tesco minden esetben támogatja az önkéntes munkát.

Minden közép-európai kollégánk évente 8 munkaórát tölthet a Tesco által fizetett önkéntes munkával bármely, hozzá közel álló helyi szervezetnél. Ez Magyaroszágon azt jelenti, hogy több mint 106 000 munkaórát adunk a helyi közösségeknek. Az alábbi térképen az látható, hogy melyik megyében hány munkaórát tudunk felajánlani.

A regisztrációs folyamat egyszerűbb, mint gondolnátok! Jelentkezésért és további részletekért kattintsatok ide és ide.

  • Válasszátok ki a hozzátok leginkább közel álló helyi szervezetet és egyeztessetek közvetlen vezetőtökkel az önkéntes munka időpontjáról.
  • Vegyétek fel a kapcsolatot a kiválasztott helyi szervezettel és osszátok meg velük, hogy szívesen végeznétek náluk önkéntes munkát.
  • Amennyiben a Központi irodában dolgoztok,  rögzítsétek az önkéntes munka időpontját itt – regisztrációtokról közvetlen vezetőtök automatikus e-mailt fog kapni. Jelenleg ugyanazon a platformon tudtok regisztrálni, mint a tesztidőszakban, de ez hamarosan megújul. Kérjük, ne felejtsétek el rögzíteni az önkéntes munkával töltött napokat a jelenléti ívben.
  • Amennyiben áruházban, illetve logisztikai központban dolgoztok, kérjük, egyeztessetek közvetlen vezetőtökkel és rögzítsétek az önkéntes munkával töltött órák számák a Nexonban, nektek nem szükséges regisztrálnotok az éntescomon.
  • Lehetőségetek van önkénteskedni a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél, az áruházatokkal együttműködő, illetve az „Ön választ, mi segítünk“ programunkban részt vevő szervezeteknél, illetve bárhol, ahol szívesen segítenétek a rászorulók támogatásában. Ne feledjétek, a regisztrációt követően fel kell vennetek a kapcsolatot az általatok kiválasztott szervezettel és egyeztetni a részletekről.
  • És akkor nincs is más teendő, lehet a tettek mezejére lépni 🙂

Arra buzdítunk titeket, hogy osszátok meg saját közösségi oldalaitokon is az önkéntes napon szerzett élményeiteket, tapasztalataitokat. Reméljük, hogy az itt található Útmutató a fotó-, és videókészítéshez, illetve az alább található poszt segítségetekre lesz ebben.

“A Tesco Munkatársi Önkéntes Programjával több száz órát ad vissza a helyi közösségeknek. A program azt célozta meg, hogy a Tesco minden munkatársának lehetősége legyen egy fizetett munkanapot önkénteskedéssel tölteni. Ezen a térképen megnézhetitek, hogy a tescós munkatársak országszerte hány órával segíthetik a számukra fontos helyi szervezetek tevékenységét.”

És persze mi is várjuk fotóitokat, videóitokat, beszámolóitokat a hu_entescom@tesco.com e-mail címen – legyetek büszkék arra, hogy munkátokkal támogatáttok a helyi közösségeket!