Indián nyárra hangolt receptek

2019. szeptember 7.

Komplett ebéd-vacsora ötlettel jöttünk erre a hétvégére. Továbbra is sok időt töltünk a szabadban, ezért egyik fontos szempontunk most is, hogy egyszerű legyen az étel, de nem engedhetünk abból sem, hogy mind a tíz ujját nyalja meg utána a család! Két sült csirke, egy csokis bomba és egy nyáridéző mentás jégkrém várja, hogy készítsétek el, kóstoljátok meg!

Grillezett hawaii csirke

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell
  • 250 g barbecue szósz
  • 1 konzerv ananász
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab pirospaprika
  • 2 darab cukkini

Elkészítés: Vágjunk le 4 darabot az alufóliából, amibe belecsomagolhatjuk a csirkét. Vágjuk fel a paprikát és a cukkinit. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, a barbecue szószt, a konzerv ananász levét és az összezúzott fokhagymát. Pácoljuk be a szósszal a csirkét, hagyjuk pihenni 30 percig. Tegyük a csirkét alufóliára, rá az ananászkarikákat, fűszerezzük, helyezzük mellé a zöldségeket és csomagoljuk be. Süssük 13-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.


Sóágyon sült tanyasi csirke

Hozzávalók:

  • 1,5 kg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1 darab csirke
  • ½ kg répa
  • 1 kg brokkoli

Elkészítés: A csirkét előkészítjük, megmossuk. Egy pyrex öntöttvas edénybe beleszórunk 1.5 kg sót. Erre fektetjük a tanyasi csirkét. Előmelegített sütőben, kb. 120 percig sütjük, közepes hőmérsékleten. Ha már megpuhult, levesszük róla a fedőt és megpirítjuk, ilyenkor emelünk a hőmérsékleten. Közben, a pyrex párolóedényben vizet forralunk, az üvegedénybe belerakjuk a brokkolit és a bébirépát. 30 percig, fedő alatt pároljuk. Tálaláskor, a zöldségágyra helyezzük a megpirított csirkét.


Csokis energiabomba

Hozzávalók:

  • 5 darab aszalt datolya (Medjool)
  • 1 csésze szárított vörösáfonya (vagy más aszalt piros gyümölcs)
  • 0,33 csésze quinoa
  • ½ csésze kesudió
  • 2 kanál lenmag
  • 2 kanál kókusz zsír
  • 20 g kakaó
A bevonathoz:
  • csokoládébevonó
  • 1 kanál kókusz zsír
A díszítéshez (ízlés szerint):
  • mazsola
  • kesudió (zúzott)
  • pisztácia
  • mogyoró

Elkészítés: Áztassuk vízbe a datolyát és a vörösáfonyát 20 percre. Öntsük az aprítóba a kókuszzsírt, a datolyákat, majd minden más hozzávalót. Addig zúzzuk a hozzávalókat, amíg krémesen sima masszát nem kapunk. Adagoljuk a masszát jégkockatartóba vagy bon-bonos szilikonformákba, s hűtsük ki. A bevonómasszát és a kókuszzsírt olvasszuk meg gőz fölött, s vonjuk be a kockákat csokoládéval.

Tipp: Ízlés szerint díszíthetjük durvára vágott magvakkal vagy mazsolával.

 

Jó étvágyat!

További receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/