Emődi tehéntáncot is bemutattak a Sportnap-főzőverseny tiszaújvárosi sztárjai!

2019. szeptember 11.

Pechsorozat után bizonyított a Sportnapok nyertes főzőcsapata, a tiszaújvárosi “Nők a pult mögött”. Óriásit futottak az idővel, gond volt az eszközökkel is, de végül megcsinálták! Lelkesedésük olyan nagy volt, hogy még a közelükben főző versenytársak is besegítettek a 3+3 fős csapatnak! És, hogy mi az az emődi tehéntánc? Olvasd el Lovasné Török Mónika élménybeszámolóját a főzőversenyről és megtudod!

“Mi nyertük meg a főzőversenyt, nem is gondoltam, hogy ilyen népszerűek leszünk 🙂 “- kezdi Mónika. A győztes finomságokat a “Nők a pult mögött” csapata három alaptagja: Horváthné Zsuzsika, Szabóné Horváth Mária és Lovasné Török Mónika készítette, három kolléganővel kiegészülve, akik segítettek. Ők Mitru Beáta, Urbán Ildikó és Madácsy MariannA csapattagok a hétköznapokon is szívesen főznek, mindannyian gyakorlott háziasszonyok.

Mónika már jó előre kitalálta, mi legyen a hódító ételkompozíció. Azt mondja, nem akart szokványosat (pörkölt, gulyás) főzni.

“Indulás előtt megbeszéltük, ki mit hoz a főzéshez, ám szombaton reggel kiderült, hogy se bográcsot, se bográcstartót nem hozott a kolléganő… Bevallom, egy kicsit elkeseredtem, de gondoltuk, van tárcsánk, amin meg tudjuk sütni a húst. Mivel mind a hatan neveztünk a futóversenyre is, ezután terveztünk visszamenni a szállásra az eszközökért, azt hittük, bőven lesz időnk mindenre – folytatja Mónika.

De nagy meglepetés várta őket a főzőverseny helyszínén. “Már mindenki elfoglalta a helyét. Egy kicsit bepánikoltuk, majd gyorsan foglaltunk magunknak helyet.”

Nem elég a kezdeti csúszás, a pechszéria folytatódott. “A tárcsánk nagyon magasnak bizonyult, és nem akart főni az étel. Ekkor gondoltam egy merészet és a szemben lévő szomszédtól kölcsönkértem a már nem használt bográcsot és bográcstartót. A kolléga szívélyesen segített! Itt is megköszönöm neki, és a mellettünk lévő herceghalmi csapatnak is! Ugyanis ők pedig a tűzrakásban segítettek.”

Így aztán, nagy összefogás által, elkészültek a győztes ételek! “Az egyik egy brassói aprópecsenye újragondolva, a másik egy emődi tehéntánc fatányéron. Rutin szerint főztünk, meg persze az adott alapanyagokat figyelembe véve. A versenykiírás szerint sertés lapocka, burgonya és vöröshagyma voltak a fő alkotó elemek.”

Íme a “Nők a pult mögött”, azaz tiszaújvárosi kolléganőink receptjei, a’la Sportnapok 2019!

Brassói: sertés lapocka, vöröshagyma, só, bors, fokhagyma, füstölt szalonna, pirított hagymakarikák.

Tócsni: reszelt nyers burgonya, liszt tojás, só, bors, fokhagyma, vöröshagyma – olajban kisütni.

Emődi tehén tánc: kiklopfolt szelet hús, só, bors, füstölt sajt, füstölt szalonna, zsemlemorzsa, liszt , tojás – beforgatni a husit a lisztbe és a tojásba majd a morzsába és kisütni.

“Nagyon örültünk, hogy nyertünk, mert első alkalommal voltunk a sportnapon és máris ilyen csodás eredményt értünk el. Titkon azért reméltem, hogy nyerni fogunk, mert talán ilyen ételt nem igazán készít senki. Bejött!”

Két közmondás is eszünkbe jutott Mónikáék, azaz a tiszaújvárosi “Nők a pult mögött” történetéről:

1. Soha ne add fel!

2. Utolsókból lesznek az elsők.

Nagy szívecskével gratulálunk!