Nívós díjat vehettünk át élelmiszermentő programunkért

2019. október 8.

Ráadásul egyszerre kettőt is! Október 3-án átadták az Effekteam Egyesület (egykori Magyar Adományozói Fórum) idei kitüntetéseit. Büszkék vagyunk arra, hogy a négy kategória egyikét, a közösségi befektetések díját a Tesco nyerte el, de arra talán még inkább, hogy mi kaptuk a legtöbb szavazatot, így a közönségdíj is a miénk lett! Az Élelmiszermentés a Tescónál programunkat tovább folytatjuk, mert valljuk: egyetlen falat sem veszhet kárba! A Tesco nevében a díjakat Nagy-Peidl Adrienn közösségi kapcsolatok menedzserünk és Hevesi Nóra kommunikációs vezetőnk vette át.

Esélyteremtő üzlet, Jövő gazdasága, Zöld egyensúly és Mindenki társadalma kategóriában ismerte el az Effekteam a vállalatok hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait. Az Effekt 2030 díjat azok a változások iránt elkötelezett gazdasági szereplők kaphatják meg, akik a tőkéjüket és más erőforrásaikat olyan projektekbe, termékekbe, szolgáltatásokba vagy vállalkozásokba fektetik be, amelyek pozitív és mérhető hatást fejtenek ki, értéket teremtenek a befektetők és a közösségek számára egyaránt. A díjat a Közösség. Hatás. Jövő. című konferencián adták át.

„Az értékelés során a szervezetünk szlogenjét is tükröző szempontokat vettünk figyelembe: a közösség, a hatás és a jövő dimenziói mentén vizsgáltuk a programok kölcsönösségét, mérhető eredményeit és innovatív szemléletét. Olyan projektek kerültek kiválasztásra, amelyek mérhető, pozitív társadalmi és környezeti változásokat eredményeznek és összhangban állnak a cég üzleti tevékenységével. A jövő a fenntartható üzleti modelleké, ezt azonban csak az érintettekkel összhangban, szektorokon átívelő partnerségben, együttműködve lehet elérni.” – mondta dr. Molnár Klára, az Effekteam igazgatója.

Az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díját Esélyteremtő üzlet kategóriában a Tesco-Global Áruházak Zrt. az Élelmiszermentés a Tescónál program kapta. A méltatásban azt írják: “A program keretében a több mint 170 áruház dolgozói naponta összegyűjtik a már nem eladható, de még fogyasztható élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank és partnerszervezetei számára, akik szétosztják a rászorulók között. Eddig 53 millió adag ételnek megfelelő élelmiszert adományoztak.”

A nagyközönség a legtöbb szavazatot is nekünk adta, ezzel a Közönségdíjat is mi hoztuk el!

Határtalanul büszkék vagyunk az újabb elismerésekre – nagy köszönet illeti kollégáinkat, vásárlóinkat, akik szavaztak, buzdítottak, hogy a miénk lehessen újabb két fontos díj.