Idén is ott volt a tescós kamion az adománykonvojban

2019. október 21.

Rekordmennyiségű, 50 tonna élelmiszert szállított idén az ENSZ FAO és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület adománykonvoja az élelmezési világnapon. Ezúttal is csatlakoztunk az akcióhoz, továbbá 3 millió forinttal támogattuk a szervező Élelmiszerbank munkáját. 

Az élelmiszer adományokkal megrakott kamionok azzal a céllal haladtak át Budapest belvárosán, a Hősök terén, hogy az egészséges táplálkozás fontosságára és az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet. Az adománykonvojhoz idén az Élelmiszerbank 20 magyar és nemzetközi partnere csatlakozott, köztük természetesen a Tesco.

Az 50 tonna élelmiszer – tészta, konzerv, keksz, üdítő ital, csokoládé és más tartós élelmiszerek – rászoruló családokhoz jutott el. Örömünkre szolgál, hogy idén is csatlakozhattunk a nemes célhoz!

Mindez azért kiemelten fontos nekünk, mert az ENSZ adatai szerint:
– a világszerte előállított élelmiszer akár egyharmada is kárba veszhet évente
– bár a megtermelt mennyiség elegendő lenne mindenki számára, jelenleg mégis 820 millió embernek nem jut belőle
– az éhezés felszámolása nem csupán a megfelelő kalóriabevitelről szól, hanem a változatos és egészséges táplálkozásról és természeti erőforrásaink megóvásáról is.

Mindezen területeken csak az élelmiszer-pazarlás csökkentésével érhetünk el javulást, kizárólag civil és vállalati összefogással!