Számítunk rátok: legyetek önkéntes élelmiszergyűjtők az ünnepek előtt!

2019. október 30.

Idén is szükségünk van segítő kezekre! Mutassátok meg, hogy fontosak számotokra a jó ügyek, szívesen támogatjátok a közösségek életét megkönnyítő kezdeményezéseket. Várjuk jelentkezéseteket, ha önkéntesként segítenétek 162 áruházunk valamelyikében, hogy az Élelmiszerbankkal közösen minél több tartós élelmiszert gyűjthessünk a rászorulóknak.

Egy kis figyelmesség csodákra képes – ez különösen az ünnepet megelőző időszakra igaz. Itt a lehetőség, hogy ti is tegyetek ezért! Jelentkezzetek önkéntesnek, vegyetek részt az Élelmiszerbankkal közös jótékony akciónkban november 22-24. között. Csatlakozzatok az Élelmiszerbank önkénteseihez, segítsetek velük együtt!

Mi a teendőtök?

Tervezzétek meg, hogy melyik nap, melyik időpontban és hol tudtok segíteni! (Cikkünk végén találjátok az akcióban résztvevő áruházak listáját.)

  • november 22. péntek    15.00 – 20.00 (1 műszak)
  • november 23. szombat  08.00 – 19.00 (2 műszak: 8 – 13:30 óra, 13:30 – 19 óra)
  • november 24. vasárnap 08.00 – 18.00 (2 műszak: 8 – 13:30 óra, 13:30 – 18 óra)

Fontos tudnivaló: egy-egy áruházban műszakonként maximum 3 fő jelentkezését tudjuk elfogadni, mert efölött a létszám fölött a szervezet saját munkatársaival együtt már annyira sokan lennének az önkéntesek, hogy nem lenne élvezetes a gyűjtés senki számára.

Mi lesz a feladatotok?

Az önkéntesek a mall soron végeznek majd munkát – a bejáratnál szórólapot osztanak, és felhívják a vásárlók figyelmét az adományozásra, illetve bevásárlókocsiba, dobozokba gyűjtik az adományokat.

2. lépés

Részvételi szándékotokat legkésőbb november 8-ig jelezzétek az áruház – vagy boltvezetőnél.

Amint megvan a vezetői jóváhagyás, de legkésőbb november 8-ig, kérjük, hogy az áruház vagy bolt vezetője küldjön az összes áruházi önkéntesről egy e-mailt Nagy-Peidl Adriennek (adrienn.nagy-peidl@tesco.com), hogy az Élelmiszerbank az érintett kollégákkal időben fel tudja venni a kapcsolatot, és az önkénteskedéshez készített pólót el tudjuk küldeni nektek. Kérjük, lehetőség szerint ezt viseljétek az önkénteskedés alatt.

A Központi irodában dolgozó kollégáinkra is számítunk, ők egyeztessenek a közvetlen vezetőjükkel, majd a részvételi szándékukról küldjenek egy e-mailt Nagy-Peidl Adriennek (adrienn.nagy-peidl@tesco.com).

Az email tárgyában szerepeljen az „Élelmiszerbank önkénteskedés”, a szövegbe mindenképp írjátok bele az alábbiakat:

  • Önkéntesek teljes neve és beosztása
  • Önkéntesek telefonszáma és e-mail címe, amelyen a helyszíni önkéntes csapat vezetője fel tudja venni veletek a kapcsolatot (itt elegendő egy kollégát megjelölni központi kapcsolattartónak)
  • Terv szerint mikor mennek önkénteskedni – melyik napon és pontosan melyik műszakban
  • Melyik áruházba küldjük az egyenpólót (áruházszám, áruháznév)
  • Hány darab és milyen méretű pólóra van szükségetek (pl: 2 db S, 3 db L)

A központilag összesített önkéntes lista alapján az Élelmiszerbank összeköti az önkéntes kollégákat a helyi kapcsolattartójával legkésőbb a november 18-i héten, hogy az önkéntes munka részleteit már közvetlenül velük egyeztethessék. Kérjük, hogy vegyétek fel egymással a kapcsolatot, hogy a szervezet tervezni tudja az extra kapacitást, hogy tudja, melyik nap mettől-meddig számíthat a munkátokra. Cseréljetek telefonszámot, hogy ha bármilyen változás történne, akkor kölcsönösen értesíteni tudjátok egymást. A helyszínen az Élelmiszerbank csapatvezetője fogja majd elmondani a pontos feladatokat.

November 22. délelőttig eljuttatjuk az áruházaknak az egységes önkéntes pólókat, amit a munkatársaink viselhetnek az önkénteskedés alatt.

Természetesen ez az önkéntes munkavégzés is elszámolható a Munkatársi Önkéntes Program keretében – ehhez kérjük, ne felejtsétek el rögzíteni az önkéntes munkavégzést az érintett kollégáknál a munkaidő nyilvántartásban.

Számítunk rátok! Jelentkezzetek minél többen.

Önkéntes munkátokról az Éntescómon is beszámolunk!