Játszva tanulnak közlekedni az ovisok támogatásunkkal

2019. november 4.

Megkapták az új bicikliket, kismotorokat a komáromi Szivárvány Óvodába járó gyerekek, melyekkel játszva tanulhatják meg a biztonságos közlekedés szabályait KRESZ parkjukban.

Az ovi a “Két keréken a világ” elnevezésű projekttel nyert 400 ezer forintot az “Ön választ, mi segítünk” korábbi fordulójában. Ebből a támogatásból többek között kerékpárokat és kismotorokat, futóbringát és rollert is vásároltak.

Forrás: kemma.hu

A helyi kemma.hu cikke beszámolt arról, hogy az óvoda bekapcsolódott az Ovi-Zsaru programba is. Sárdi Tímea főhadnagy ellátogatott hozzájuk, ő mutatta meg a gyerekeknek a közlekedés alapszabályait a közlekedési táblák segítségével. Rendőrautóval érkezett, amivel a gyerekek – nagy örömükre – közelről is  megismerhettek.

A cikkből kiderült, hogy az óvoda már másodszor nyert pályázatunkon, az első segítségével tanösvényt alakítottak ki az udvaron. Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az ovisok között ott voltak munkatársaink gyerekei is. Örülünk, hogy támogatásunkkal 70 kisgyerek mindennapjai válnak így biztonságosabbá.