Adni jó: 30 órán át zongoráztak egy Tescóban a jótékonysági szervezetekért

2019. november 6.

30 tehetséges zongorista 30 órán át zongorázott egy 0-24 órán át nyitva tartó, skóciai boltunkban. Ismert klasszikusok, örökzöld dallamok és modern slágerek is felcsendültek a maratoni zongorakoncerten. Vásárlóinknak nagyon tetszett az akció: sokan együtt énekeltek és táncoltak a zongoristákkal. A hozzánk betérők nemcsak élvezték a zenét, hanem nagyvonalúan adakoztak is. Közel 600 font gyűlt össze három civil szervezetnek. 

Forrás: www.irvinetimes.com

A skóciai Irvine kisvárosa nem akármilyen eseménynek adott otthont néhány nappal ezelőtt. Az ott működő 0-24 órás boltunk és a helyiek nem mindennapi összefogásról és egymásra figyelésről tettek tanúbizonyságot. Egy 30 órán át tartó zongorakoncertet szerveztek, hogy így gyűjtsenek pénzt három helyi civil szervezetnek. Egy amatőr zenészeket is felkaroló zenés színháznak, egy hospice-nak és egy zambiai gyerekeket segítő egyesületnek adták az eseményen gyűjtött adományt.

A zongoristák szombat délelőtt 10 órakor izgalmas, táncra csábító dallamokkal kezdték a jótékonysági hangversenyt. Ahogy az este közeledett, nyugodtabb, komolyzenei  művekkel folytatták. Vasárnap délután négy órakor pedig vidám darabokkal zárták le a 30 órás maratont.   hangulat leírhatatlan volt: vásárlóink együtt táncoltak és énekeltek, sírtak és nevettek a zongoristákkal.

600 font, vagyis átszámítva közel 230 ezer forint gyűlt össze.