Madárbarát lett a bajai Vonatkert a Tesco támogatásával

2019. november 19.

Madárodúavatás, gyógyteakészítés, recycling-program  – egyebek között így telt a Vonatkerti Télelő napja a bajai Vonatkertben és az Eötvös József Általános iskolában. “Ön választ, mi segítünk” programunk egyik nyertese, a Gébics Természetvédelmi Egyesület a színes-érdekes nap megkoronázásaként információs táblát helyezett el a Vonatkertben. A természetvédelemről, a madarakról, a denevérekről sokat meg lehetett tudni a programokon, de volt közös társasjátékozás és ebéd is! 

Megtelt gyerekekkel a Vonatkert, de még a suli is egy szép novemberi szombaton. A nagy napon megvalósult egy szuper álom, amiből jócskán kivettük a részünket mi is! A Gébics Természetvédelmi Egyesület ugyanis 200 000 forintot nyert el pályázatunkon, amiből madárbaráttá tették a helyi kirándulóhelyet. Így már nyugodtan várhatják a telet a madárkák, de még a denevérek is, hiszen nekik is jutott a szuper “faházikókból”.

Közösségi oldalukon fotókkal tarkított beszámolót is adtak az örömteli eseményről: “Sikeresen zárult a “Legyen madárbarát a bajai Vonatkert” program! Köszönet érte az esemény támogatóinak és az együttműködő partnereknek, valamint a közreműködő önkénteseknek. A rendezvényen több mint 200 érdeklődő fordult meg, számos programra igen nagy érdeklődés mutatkozott. Talán a leglátványosabb és legtöbb jelenlévőt megmozgató esemény az odúkirakás volt, köszönjük a lelkes ifjúság segítségét.

A suliban kézműveskedés, kvízjáték mellett hulladékokból készítettek használható tárgyakat a gyerekek. Emellett egyebek között szó volt a természet patikájáról, az illóolajokról és a téli madátetetésről. Még finomságokkal teli madáreledelt: cinkegolyót is készítettek.

 

Gratulálunk a szép megvalósításhoz!

Már javában zajlik az “Ön választ, mi segítünk” 7. fordulója! 2019. november 15-én lezárult a pályázati szakasz, lehet szurkolni a jelentkezőknek! Hamarosan indítjuk a szavazást, addig is minden információt ITT lehet megtalálni!