Karácsonyi csoda a győri Tescóban – egy ismeretlen jótevő fizette ki nyugdíjas vevőink számláját

2020. január 7.

Mint egy karácsonyi mese: győri hipermarketünkben vásárolt egy kisnyugdíjas házaspár, amikor ott termett a kasszánál egy harmincas úr és kifizette helyettük a majdnem 20 ezer forintos számlát – adta hírül a Kisalföld. A megilletődött pár az újságon keresztül mondott köszönetet azért, hogy az idegen visszaadta hitüket az emberi jóságban. Csodák márpedig vannak!

Egy szemtanú számolt be először a különleges esetről. A pénztárnál hosszú sor állt, az idős házaspár felpakolt a szalagra. „A néni még visszaszaladt egy káposztáért, a bácsi egy ideig várta a párját, majd szólt a kasszásnak, mégis húzza le a termékeket, fizetni fog. Ekkor ott termett egy harmincas, jól öltözött úr és megkérdezte a bácsit, hogy karácsony alkalmával kifizethetné-e helyette az összeget. A bácsi megilletődve igent mondott, erre az úr átnyújtotta a pénztárosnak a bankkártyáját, majd amilyen gyorsan jött, ugyanolyan gyorsan távozott is” – mesélte másik vevőnk, aki hozzátette: a végösszeg majdnem 20 ezer forint volt.

A diplomás, idős, negyven éve együtt élő házaspár gyakran küzdelmes életében mindig a tisztességet, szorgalmat tartotta a legfontosabb dolgoknak. Lányuk mesélte el a lapnak, hogy ez a most, karácsony előtt megtörtént csoda nagyon meghatotta őket. Megélhették, hogy vannak még emberek, akiknek nem a pénz, a hatalom az első.

Ahogy az idős pár fogalmazott: az idei karácsony legszebb, legértékesebb ajándékát kapták, az emberi jóságban való hit érvényességét, és az önzetlen szeretet létezését.

A nevezetes hipermarketes blokkot éppen ezért egy képeslapba tették, ráírva jókívánságaikat és egy idézetet Ady Endre: Az Úr érkezése című verséből.  A képeslap felkerült szenteste a karácsonyfájukra.

Hogy mit mesélt még az idős házaspár lánya szüleiről, elolvashatjátok a Kisalföld cikkében!

Írjatok, ha láttok, hallotok hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi kis csodákról a környezetetekben!

Keressük együtt 2020-ban is a szívet melengető történeteket jó emberekről!