Kincsek estéje – így szerzett boldog karácsonyt kórházban lévő gyerekeknek veszprémi kollégánk!

2020. január 7.

Már harmadik éve szervezi meg a Kincsek estéje akciót Balogh István, veszprémi non-food és ruházati vezetőnk. Barátjával Veszprémben és környékén jótékonykodnak; az ünnepek előtt családjaik, barátaik mellett azokra a gyerekekre is gondolnak, akik családjuktól távol kényszerülnek tölteni a karácsonyi ünnepeket. Örömmel és büszkeséggel adunk hírt kezdeményezésükről! 

“A Kincsek estéje célja, hogy magánadományozóktól összegyűjtött játékot, könyvet, édességeket december 24-én eljutassuk a környékbeli kórházak gyermekosztályaira, hogy a bent levő gyermekeket meg tudjuk ajándékozni. Ebben az évben Krámlik Attila barátommal vágtunk neki a dolognak és 3 hét alatt 160 csomagot sikerült összeállítani.” – kezdi a beszámolót István.

Szenteste napján nagy körre indultak: a csomagokat elvitték az ajkai Magyar Imre kórház és a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályaira, ezen kívül elmentek a veszprémi gyermekotthonba is. Az ott élő értelmi fogyatékkal élő és mozgássérült gyerekeknek mintegy 70, ajándékokkal dugig tömött csomagot adtak át.

“Blahó Gábor áruházigazgató jóvoltából 24-én igénybe vehettem a munkanapomat az ajándékok kiszállítására” – meséli István.

Végül így ír: “Testileg és lelkileg is fárasztó volt a nap, de ugyanakkor hatalmas érzelmi feltöltődést is adott az örömtől csillogó gyerekszemek látványa. Természetesen jövőre is szeretnénk folytatni és ismét örömet szerezni azoknak, akik nem tudnak otthon a családjuk körében ünnepelni.”

A Kincsek estéje Facebook -oldalán is megosztotta a hírt, amiből ismét kiderül, hogy öröm adni és kapni egyaránt!

“Elmondhatatlan volt a mai nap! Hol szívszorító, hol felemelő, de akárhogy is elfáradtunk, ki nem hagytuk volna a lehetőséget, hogy az általatok felajánlott 160 csomag játékot, könyvet, édességet célbajutassuk és ezzel kissé örömtelibbé tegyük azok napját is, akik nem tudnak otthon, szerető családjuk körében ünnepelni.

Rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult az idei Kincsek estéjéhez, a Cardexnek pedig köszönjük az ajándékdobozokat! Boldog, békés karácsonyt kívánunk! Attila & István

Már csak 365 nap van hátra a következőig.” 😉

Gratulálunk a kezdeményezéshez!