Több mint 65 millió forintot gyűjtöttünk vásárlóinkkal a szeretet.éhség. akcióban

2020. január 9.
3 perc olvasási idő

Karácsonykor lezárult az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtése, melyben már tizedik alkalommal vettünk részt. Kollégáink ezúttal 260 715 darab kupont értékesítettek a kasszáknál, melyek megvásárlásával összesen több mint 65 millió forint gyűlt össze a rászoruló családok számára.

Már tizedik alkalommal támogattuk az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, melynek során vásárlóink és munkatársaink november 11. és december 24. között a kasszáknál 250 forint értékű adománykuponokat vásárolhattak.

Az ezek értékesítéséből befolyt 65 178 750 forintot az Ökumenikus Segélyszervezetnek adjuk át, ők nehéz helyzetben levő családokat és gyerekeket támogathatnak belőle. A gyűjtés arca idén is Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete volt.

Egy évtizedes együttműködésünk eredményességét jól mutatja az adományok mértéke. A kampányhoz csatlakozó cégek közül, az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként vásárlóink és munkatársaink évek óta 60 millió forint feletti értékben gyűjtenek adományt. A kampány során befolyt pénzadományokból az Ökumenikus Segélyszervezet nemcsak az adventi időszakban, hanem egész évben támogatni tudja a rászorulókat – hiszen országos hálózatán keresztül folyamatosan azon dolgozik, hogy valódi kitörési lehetőséget biztosítson a szegénységben élőknek.

Hiszünk benne, hogy minden apró figyelmesség számít, ezért a szervezet stratégiai partnereként a szeretet.éhség. kampány mellett többek között az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányát is rendszeresen támogatjuk, melynek célja a nehéz sorsú és hátrányos helyzetű gyermekek segítése. Emellett évente több alkalommal tartunk tartósélelmiszer-gyűjtő kampányokat, illetve több mint 170 áruházunkból minden nap a rászorulók számára ajánljuk fel a már nem eladható, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszert.

A szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés teljes eredményét február elejei sajtótájékoztatóján fogja összegezni az Ökumenikus Segélyszervezet.

Köszönjük, hogy ilyen sokan vásároltak, adományoztak, segítettek áruházainkban!