VIDEÓ! Így fest most a Tesco támogatásával megszépült bajai Vonatkert

2020. január 17.

Már háromszor nyert támogatást “Ön választ, mi segítünk” programunkban a Gébics Természetvédelmi Egyesület. Mint ahogyan arról korábban hírt adtunk, legutóbb 400 000 forintos támogatásunkkal a bajai Vonatkertet szépítették tovább. Igazi madárbarát és gyerekbarát helyen jártunk, Baján.   

Madáretetők, denevérudúk és tájékoztatótábla is készült a Tesco támogatásával. A játszó – és kirándulóhely sok madárnak ad otthont, amelyek télvíz előtt új élőhelyeket is kaptak. A tájékoztatótábláról pedig megtudható, hogy milyen madarak élnek  a bajai Vonatkertben. Sőt, a téli vendégekről is szó esik rajta!

Az Eötvös József általános iskola diákjai korábban már megtanulták a Gébics Egyesület tagjaitól a téli madáretetés fortélyait, közösen készítettek például madáreleséget. Tudják, hányféle madár, denevér lakja a fákat. Így a Vonatkert nem csupán egy jó szabadtéri játszótér, hanem egy olyan liget, ahol a gyerekek bekapcsolódhatnak a madáretetők feltöltésébe is, így segítve a helyi élővilágot.

“Ön választ, mi segítünk” újabb, immár 7. fordulója már javában tart. Hamarosan a szavazás időszakába lép a pályázat, amikor áruházainkban zsetonokkal jutalmazhatják vevőink a számukra legkedvesebb ötleteket, terveket.

A szavazás 2020. január 20-án indul és egészen február 16-ig tart majd. Eredményhirdetés márciusban lesz.

A tét idén is óriási! A legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet 400 000, a második 200 000, a harmadik 100 ezer forintos támogatást kap. Sőt idén a független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót további 400 ezer forint különdíjra javasolnak. Most is összesen 42 700 000 forinttal segítjük a jó programokat!