Újabb Tescókban mentjük az élelmiszert!

2020. január 23.

Továbbra is kitart a lendületünk: folytatjuk a sikerrel működő, élelmiszermentő programunkat. A Magyar Élelmiszerbankkal közös munkánkért számos elismerést kaptunk az elmúlt időszakban is. És emlékeztek? Miénk az “OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díj” is! Mégis, ami nap mint nap új erőt ad: sok ezer nélkülözőnek segítünk a megmentett zöldséggel, gyümölccsel, pékáruval. További áruházaink is bekapcsolódnak! 

Idén is tartjuk: egy falat sem veszhet kárba! Ebben 2019. december 9-től már az üllői Tesco munkatársai is közreműködnek!

Emellett örömmel jelentjük, hogy 2020. február 3-tól újabb áruházunk csatlakozik az élelmiszermentéshez: Budapesten a Rákóczi úti Tesco Expressben is naponta gyűjtjük a még fogyasztható élelmiszereket.

Hogy mit is jelent az élelmiszermentés a Tescónál, álljon itt két beszédes adat! Novemberben 420 tonna, míg decemberben 554 tonna adományt adtunk át az Élelmiszerbanknak.

Online oktatóprogrammal is segítjük munkatársaink betanulását az élelmiszermentés folyamatába. A Németország legrangosabb oktatás innovációs versenyén, a COMENIUS EduMedia Awardon kitüntetett tananyag informatív és interaktív rendszere megkönnyíti az újonnan csatlakozott áruházainkban a kollégák megismerkedését a folyamattal és teendőkkel, valamint azoknak is segít, akik új munkatársak nálunk. Az oktató anyag játékosan vezet végig az élelmiszermentés folyamatán, és a téma iránti érzékenyítő és tudatos vásárlásra ösztönző információkat is tartalmaz.

Az oktatóanyagot IDE kattintva bárki kipróbálhatja.

A programban résztvevő áruházak listája megtalálható a Tesco Magyarország weboldalán.

Az adományok célba juttatásához további szervezetek jelentkezését is várjuk. Az élelmiszermentésben és az élelmiszer-adományok átvételében részt venni kívánó karitatív szervezetek az Élelmiszerbank honlapján tudnak tájékozódni és jelentkezni a programba.