Nem adják fel! Zsetonokért kampányolnak a fogyatékkal élők híres budapesti kávézójában is!

2020. február 7.

5 perc olvasási idő

Négy éve nyitott meg Magyarország első olyan kávézója és étterme, amit fogyatékos emberek alapítottak és működtetnek. Nagy sikerű kulturális találkozóhely is lett a mindig kedves kiszolgálásról és finom falatokról is ismert Nem Adom Fel Kávézó és Étterem. Most, az “Ön választ, mi segítünk”, helyi közösségeket támogató programunk 7. fordulójában a vidám csapat is bejutott a legjobbak közé! Terveikhez kérik a zsetonokat mindazoktól, akiknek tetszik ez a különleges hely! De interaktív oktatótábla és fotószakkör is ott van a körzetben támogatható projektek között!

Facebook oldalukon azt írják:Kedves Barátaink és Vendégeink! Kérünk Benneteket, hogy segítsetek! Szavazzatok és osszátok meg minél többen!”

A TESCO pályázatán elindult Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet a “Közösségépítés a zenén keresztül fogyatékkal élő fiatalok bevonásával” címet adta projektjének. Azt írják:  “A fogyatékossággal élő emberek ugyanúgy szeretnének barátokra találni és kikapcsolódni, mint bárki más. Helyzetük miatt azonban gyakran magányossá válnak, és bezárkóznak. Ezért szeretnénk olyan integrált zenés rendezvényeket szervezni a fogyatékkal élő emberek által működtetett Nem Adom Fel Kávézóban, amelyek a szórakozás mellett hozzásegítik a sérült résztvevőket, hogy ismerkedjenek és közösségre találjanak.”

A budapesti, 66-os körzetben lehet szavazni még a Hendikep Alapítvány projektjére is, akik a “Fejlesztés interaktív táblával” program megvalósítását tervezik.

“Azt reméljük, hogy a társadalom érzékenysége – a mi esetünkben a fogyatékkal élőkkel szemben – hozzásegíti diákjainkat az állapotuknak leginkább megfelelő fejlődési lehetőségekhez. A modern technika számukra is biztosítja, hogy a saját szintjüknek megfelelő játékos, igazán izgalmas módon tanulhassanak. Az eltérő képességeihez kiválóan alkalmazható mobil interaktív tábla egér nélkül, puszta kézzel is kezelhető, hatékony audiovizuális ingerei révén pedig erősen motiváló hatású.”

A Kontúr Közhasznú Egyesület pedig a Hős utcai, nehéz sorsú gyerekeknek tervez támogató projektet, egy szuper fotószakkört!

Pályázatukban azt írják: “A Hős utcai szegregátumban élő gyerekek számára elérhetetlenek azok a szakkörök és fejlesztőprogramok, melyek során megfelelő kompetenciákat és sikerélményeket szerezhetnének. A Kontúr Egyesület 10 alkalmas, uzsonnával egybekötött fotószakköre biztosíthatja számukra a nyugodt és kiegyensúlyozott elfoglaltságot. Miközben a különböző technikákkal ismerkednek, megtanulják fókuszálni a figyelmüket, tiszteletben tartani a szabályokat, és levezetni fölös energiáikat. Ehhez kérjük a segítséget.”

Áruházainkban február 16-ig szavazhatnak vásárlóink kedvenceikre!

Így dől el, kik nyernek 400 000, 200 000 vagy 100 000 forintot szuper programjaik megvalósításához!

Minden zseton számít!