Kalocsán és Kiskőrösön is nagy a hajrá a zsetongyűjtésben

2020. február 14.

Már csak néhány nap van hátra a szavazásból, “Ön választ, mi segítünk” közösségfejlesztő programunk 7. fordulójában. Pillanatképek jönnek Kalocsáról és Kiskőrösről, mozgalmasan telnek a napok minden pályázónak! Hősképzés, oviszépítés, játékbeszerzés és mezítlábas tanösvény is a tervek között van. Minden zseton számít!

A VIRA magazin is a Kiskőrösi Mentő Alapítványnak kampányol a Hősképzés – újraélesztés gyakorlására oktatóeszközök beszerzése projekthez.

“Vészhelyzetben minden perc drága. Ezért érdemes megtanulni és gyakorolni a legfontosabb elsősegélynyújtási beavatkozásokat, hogy szükség esetén azonnal legyen segítség a bajban. Szeretnénk egyre magasabb szinten és egyre jobb eszközökkel, interaktív módon oktatni a lakosságot, hősöket képezni, ezért új oktatófantomokat tervezünk vásárolni az újraélesztés gyakorlásához.”

Facebook-oldalukon számoltak be arról, hogy nálunk is jártak!  “Szombaton 10-13-ig Hősképzés tartottunk a kiskőrösi Tesco-ban. A Mentőállomás dolgozóiból néhányan vállalták, hogy bemutatják és megtanítják az újraélesztés technikáját a vásárlóknak. Köszönjük az érdeklődést, és a közös gyakorlás lehetőségét. A zsetonok is szépen gyarapodnak az Tesco edényekben, és ha így folytatódik, hamarosan lehetőségünk lesz újabb oktatóeszközök vásárolására. ❤️ Köszönjük!”

Mint ahogyan a kalocsai KoronaFM100 rádió facebook-oldalán is buzdít: a Kalocsai Város Óvodáiért Alapítvány A szebb környezetért programja is ott van a támogathatók között!

“Kalocsa szívében helyezkedik el tagóvodánk, a lakótelep legnagyobb óvodája, ahova közel 70 kisgyermek jár. Udvarunkban az uniós fajátékok elhasználódtak, ezért cserére szorulnak, emellett szeretnénk kialakítani a gyermekek taktilis érzékeit segítő mezítlábas tanösvényt is. A kerítés rendbehozásával, magasításával pedig egy biztonságosabb, esztétikusabb környezetet biztosíthatunk az önfeledt, szabad játékhoz.”

De a Szent László Katolikus Általános Iskola is szuper programot tervez: Mezítláb az egészségért

A Géderlak Suli facebook oldalán is megjelentette felhívását. “A Szent László Katolikus Általános Iskola sajátos nevelési igényű tanulóinak (a diákok kb. 30%-a) mozgásos-szenzoros és finommotorika fejlesztését szolgálná egy mezítlábas park kialakítása. Az egészséges és hasznos kezdeményezés közösségi formában működne. A diákok a tervezésben és megvalósításban, míg a szülők a létrehozásban segítenének. Szavazatoddal az egész falu, Géderlak gyermekeit támogatod.”

A kedvencekre szavazni Kalocsán és Kiskőrösön lehet még január l6-ig!

Hajrá mindenki!