Vászontáskákkal harcol a Tesco a műanyagszemét ellen

2020. február 17.

5 perc olvasási idő

Remek hírünk van a környezettudatos vásárlóink és munkatársaink számára: mostantól biopamutból készült vászontáskákba válogathatnak a zöldség- és gyümölcsosztályon és pékségeinkben! Ez az újabb lépésünk a fenntarthatóbb csomagolások felé.

Az egyszerhasználatos, vékony műanyagzacskók, amibe vásárlóink eddig a péksüteményeket, zöldségeket és gyümölcsöket tették, mind-mind hozzájárulnak a nagyobb ökológiai lábnyomhoz. Ráadásul általában csak egyszer használjuk őket, ezáltal pár óra alatt rengeteg felesleges szemetet termelünk. Természetesen ezek a zacskóink is  újrahasznosíthatóak, de ha rossz kukába dobjuk őket, a hulladéklerakóba kerülnek, s még pár száz év múlva is jelen lesznek Földünkön.

A műanyagzacskók tökéletes alternatívái a vászonzsákok. A biopamutból készített táskák tartósak és nélkülözhetetlen társaink lehetnek abban, hogy minél kevesebb műanyaghulladékot termeljünk. Ám, hogy valóban környezetkímélők legyenek a vászonzsákok, nagyon fontos, hogy újra és újra felhasználjuk őket. Ezzel ugyanis nemcsak újabb műanyaghulladék keletkezését előzzük meg, de az új termékek előállításakor keletkező szén-dioxid kibocsátást is csökkentjük.

A Tesco új vászonszatyrai két méretben, kettes csomagolásban lesznek kaphatóak a cseh, lengyel, szlovák és magyar boltjainkban. Először országszerte 10 üzletünkben árusítjuk őket:

41420 Szeged 10k
41520 Budaörs
43004 Győr Szigethy
44015 Túrkeve
41850 Komló
41019 Balassagyarmat
41980 Pécs 3
41029 Szeged 5K
44089 Martonvásár
44069 Dunaújváros Bercsényi

A 2 darabos csomagokat – mérettől függően – 499 és 699 forintért vehetik meg vásárlóink.

A Tesco vászonzsák egy újabb lépésünk a műanyaghulladék-csökkentés felé. 2019-ben azt ígértük, hogy a sajátmárkás termékeink csomagolásából eltüntetünk minden olyan anyagot, ami nem újrahasznosítható. A smoothie-kat és juice-okat is újrahasznosított PET palackba töltjük. Az internetes rendeléseket is papírszatyorban szállítjuk a műanyagszatyrok helyett.