A munka-magánélet egyensúlyát támogató női fórumot indítottunk

2020. március 6.

5 perc olvasási idő

Nálunk ti, a munkatársaink jelentitek a működés alapját, nélkülözhetetlenek vagytok ahhoz, hogy napról napra többet tudjunk nyújtani vásárlóinknak. Mi a személyes háttértől és körülményektől függetlenül mindenkit szívesen látunk és odafigyelünk rá, hogy a munka és a magánélet egyensúlyban legyen. Mindegyik munkatársunknak, akik több mint kétharmada nő, szeretnénk biztosítani az előrejutás lehetőségét, ezért Women’s Network néven most egy, a női munkavállalókat foglalkoztató témáknak dedikált fórumot indítottunk.

A Tesco egy női cég, hiszen munkatársaink többsége nő. Azért indítottuk el a Women’s Network fórumot, hogy olyan platformot biztosítsunk kollégáinknak, ahol a számukra fontos témákban hallathatják a hangjukat. Tavaly szervezett fókuszcsoportos beszélgetéseink során ugyanis kiderült, igény van olyan belső szerveződésre, ahol a kollégák karrierlehetőségeiket, szakmai fejlődésüket, ambícióikat, kihívásaikat és a működésünkre való hatásukat megbeszélhetik. Egyúttal pedig szeretnének beszélgetni arról is, hogy lehet a Tesco számukra még jobb munkahely” – mondta el Szigeti Barbara, a Tesco Magyarország HRvezetője.

A Tesco az egyenlő munkáért egyenlő díjazás elvét követő vállalat. Kollégáink 67 százaléka nő, és több mint kétszer annyi nő dolgozik áruházainkban, mint férfi. Tudjuk, hogy a munka-magánélet egyensúly különösen fontos női kollégáinknak, amely azonban megbillenhet a szülési szabadság során és a gyermeknevelés mellett. Mi már a babavárás ideje alatt, majd munkába való visszatérésükkor, illetve azt követően is extra támogatást nyújtunk nekik, hogy munkahelyi és családi szerepeiket össze tudják egyeztetni. Többek között olyan rugalmas megoldásokkal segítjük őket, mint a fixen fix rögzített részmunkaidős foglalkoztatás, az első osztályosok szüleinek járó plusz szabadnap, a nyári gyerekmegőrző és táboroztatás, a távoli munkavégzés az irodai dolgozóknak, valamint a műszakbeosztás egyeztetése a tescós pároknál.

A Women’s Network segítségével kolléganőink olyan őket foglalkoztató témákról is tapasztalatot cserélhetnek, mint a táplálkozás, a gyermeknevelés, az egészség, az anyaság, az őket érintő jogi kérdések, és segítséget kérhetnek szakmai fejlődésükés célkitűzéseik területén. Én magam is nő vagyok, így pontosan tudom, hogy sokan aggódunk amiatt, hogy mit szólnak mások,amikor hamarabb indulunk haza a munkából, mert beteg a gyerek vagy el kell hozni az iskolából. Ez is egy olyan helyzet, amivel foglalkozni fogunk találkozóink során. Bízom benne, hogy még több – többek között férfi – kollégám fog csatlakozni a platformhoz, amelynek egyébként már most is van 2 férfi tagja – tette hozzá Szigeti Barbara.

Boldog nőnapot kívánunk minden hölgy munkatársunknak és vásárlónknak!