Moss kezet a kedvenc dalodra!

2020. március 17.

3 perc olvasási idő

Kezet mosni mindenki tud – gondolnánk. Pedig az alapos, mindennapi kézmosás, ha igazán hatékonyan szeretnénk csinálni, nem is olyan egyszerű! Hoztunk egy hasznos videót, egy vicces programot, ami alapján nemcsak tökéletes, hanem szórakoztató is lehet a kézmosás, és a gyerekekre is gondoltunk! 

Semmelweis oktatóvideók: Kézmosás

Hivatalosan is itt az influenzaszezon! Ne feledjük, a vírusok elleni legjobb védekezés a helyes kézmosás és a higiénés szabályok betartása!

Posted by Semmelweis Egyetem on Thursday, 30 January 2020

 

Hat mozdulat garantálja, hogy a kórokozók valóban eltűnjenek a kezünkről. A jól benedvesített kézre szappant téve a kéz belső és külső oldalát is átdörzsöljük és az ujjak között is alaposan elkenjük. Minél jobban habzik a szer, annál jobban tisztít. Az összedörzsöljük az ujjvégeinket és az életvonalakon is végigmegyünk, illetve a kilógó hüvelykujjakat integető mozdulattal megtisztítjuk – egészen a csuklóig.

Aztán bő vízzel lemossuk. A kéztörléshez jobb papírtörlőt használni, illetve a csapot is azzal is elzárni, hogy ne szennyeződjön vissza a kezünk. A fertőtlenítő géleket is lehet használni, ugyanazok a mozdulatokkal kell szétkenni, csak víz nélkül. Mindez 20-30 másodpercig kell tartson, mert ennyi idő alatt pusztulnak el a kórokozók. Így előzhetjük meg a leghatékonyabban, hogy összeszedjük a betegségeket.

Ha szórakozva szeretnétek kezet mosni, akkor jó hírünk van, mert találtunk egy jópofa oldalt, ahol a kedvenc zeneszámotokat beírva, a dal taktusaira már indulhat is az alapos tisztálkodás! IDE kattintva próbálhatjátok ki.

Mi imádtuk! 🙂

A népszerű Kicsi Gesztenye Klub videóját megnézve pedig a gyerekek garantáltan szívesen habozzák majd be a kezüket. Kattintsatok és  indulhat is a játékos kézmosás!

Próbáljátok ki!