Gyere egyedül vásárolni – ezt kérjük vásárlóinktól

2020. március 19.

4 perc olvasási idő

Arra kérjük vásárlóinkat, hogy a családtagjaik és munkatársaink egészségének védelmében is egyedül érkezzenek az áruházakba, boltokba vásárolni. Erre több fórumon is próbáljuk felhívni a figyelmüket. 

A vásárlás nem program, hanem szükséglet. Gyere egyedül vásárolni! – erre kér mindenkit – az Országos Kereskedelmi Szövetséggel együtt – a Tesco is annak érdekében, hogy áruházainkban ne alakuljon ki tömeg. Lehetőleg se a gyerekek, se az idősek ne csatlakozzanak a családi bevásárláshoz! A 60 év felettieknek pedig inkább a fiatalabb családtagjaik segítsenek beszerezni az élelmiszereket.

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben a fertőzésveszély fokozott. Aki teheti, egyedül menjen a szükséges élelmiszereket, termékeket beszerezni és kiemelten figyeljen a higiéniai óvintézkedésekre. Így fontos, hogy ha köhög, tüsszent, akkor zsebkendőt használjon és tartsa a minimum 1 méteres távolságot mindenkitől – még a pénztárnál, a sorban is.

A gyakori és alapos kézmosás szükségességérők mi is írtunk.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagjai – köztük a Tesco – közösen kérik a vásárlókat arra, hogy tegyenek mindenki egészségéért és biztonságáért, a pult, a pénztár mindkét oldalán. Az összefogás továbbá azt is javasolja, hogy bevásárlólistával induljunk el otthonról, ezzel csökkentve mind a vásárlások gyakoriságát, mind az üzletekben eltöltendő időt. Az OKSZ tagvállalatai továbbra is azt javasolják, hogy az emberek ne halmozzanak fel otthonukban feleslegesen sok élelmiszert.

Mondjátok el minél több ismerősötöknek is, hogy a vásárlás most egyedül menő!