Indulhat az edzés otthon!

2020. március 20.

5 perc olvasási idő

A mostani időszakban sem kell hanyagolnod a rendszeres sportot. A világhálón számos ingyenes lehetőség közül választhatsz, ha a lakásban mozognál. Szóval, kapd magadra az edzőruhád és csinálj helyet a nappaliban – mozogj otthon!

Sokaknak egyetlen lehetőség a stressz levezetésére a sportolás. Szép időben el lehet menni futni vagy biciklizni. Otthon, a lakásban nem szoktunk sportolni, így sokan nincsenek felkészülve a 4 fal közötti edzésre.

Határozod el, mikor edzenél, hiszen a rendszeresség, a napi rutin segít: ha a reggeli edzést választod, akkor ezzel energetizálod, felfrissíted a tested. Az esti torna célja lehet a nyújtás, feszültség levezetés, erősítés, tehát kevésbé a kardió mozgások, mivel ilyenkor már nem cél, hogy felpörögj. De kezdetnek az is jó, ha csak annyi a célod, hogy naponta megmozgasd magad. Egy rövidebb, kevésbé intenzív (bemelegítő) torna segíthet, hogy a mozgás napi rutinoddá váljon otthon. Sokak nem tudnak fejből feladatsorokat, így az interneten hozzáférhető videók használhatóak.

Manapság a rendkívüli helyzetre tekintettel sokan ingyenes online órákat is hirdetnek. A népszerű Gyerünk, anyukám! oldalán ingyenessé tették a videótárat, innen is válogathatsz. Több mozgalom is indult a közösségi oldalakon, ilyen például a Maradjotthon ingyenes home office edzések. Vannak, akik élő közvetítéseket szerveznek és úgy adnak ingyenes jóga órát. Ha a gyerekeket szeretnéd megmozgatni, vagy velük együtt mozognál, erre is van számos lehetőség.

Nem könnyű elkezdeni, a legnehezebb a motiváció megőrzése. Gondolj arra, hogy milyen jó, hogy otthon vagy, nem kell közlekedni, bepakolni a cuccot, sőt, el sem tudsz késni. Ha zenére könnyebben mozogsz, akkor tedd be a kedvencedet és hajrá! Találd meg azt, ami a leginkább élvezetes, örömteli, izgalmas számodra. Gondolj arra, senki nem nézi, mikor tévesztesz el egy mozdulatot vagy lépsz rossz irányba. 🙂

Te melyik edzésformát választod otthonra?

Kommentben írd meg! A legjobb, ha egy fotót is csatolsz magadról, ahogy épp otthon edzel.