Top 5 közösségi kezdeményezés, amihez érdemes csatlakozni

2020. március 24.

5 perc olvasási idő 

Számos szívet-lelket melengető kezdeményezés indult az elmúlt napokban, hogy erőt, reményt adjon mindannyiunknak. Sokan a hálájuknak szeretnének hangot adni valamilyen kreatív közösségi akcióval. Tudtátok, hogy van olyan csoport, amely nektek, áruházi dolgozóknak mond köszönetet? Ha tovább olvasol, megismerheted! 

#etesdadokit – Az etesd a dokit csoport azért alakult, hogy a most fokozott veszélynek és nagy terhelésnek kitett egészségügyi dolgozóknak tápláló, vitaminokban gazdag ételeket ajándékozzanak. Számos étterem csatlakozott az ötlethez. Finom egytálételeket, pizzákat, édességeket küldenek a kórházi dolgozóknak, így segítve a munkájukat.

#tapssalkoszondmegA tapssal köszönd meg kezdeményezés lényege, hogy este 8-kor álljunk ki az ablakunkba, erkélyünkre és tapsoljunk azoknak, akik a mostani nehéz időkben segítenek az embereknek. Ilyenek az orvosok, a nővérek, a rendőrök, a tömegközlekedési dolgozók, a futárok és postások és természetesen mi, a kereskedelemben dolgozók. Gyertek este az ablakhoz, álljatok ki az erkélyre, hogy halljátok a zúgó tapsot! Legyünk büszkék magunkra!

Forrás: az Intercontinental Budapest FB-oldala

A szállodák fényszívekkel üzennek az egészségügyi dolgozóknak és a turizmus leállása miatt állás nélkül maradtaknak. A hotelek szobáiban szív alakban gyújtják fel a fényeket, így kívánnak mindenkinek kitartást.

Forrás: a #maradjotthon FB-oldala

#maradjotthon – A maradj otthon akciót főleg irodai kollégáink figyelmébe ajánljuk, akik most otthonról dolgoznak. Lényege, hogy akinek nincs halaszthatatlan dolga, az maradjon otthon. Minél több ember van ugyanis otthon, annál kevesebben kapják el a vírust a közösségben. Ezzel pedig nagyban lassíthatjuk a járvány terjedését. Hogy minél tartalmasabban tölthessük otthon az időt, művészek, könyvkiadók, fitnesztermek fogtak össze. Az interneten keresztül, ingyenesen érhetünk el rengeteg olyan tartalmat, amelyért más körülmények között fizetni kéne.

Ingyenes felnőtt és gyerek edzéseket próbálhatsz ki például a Suhanj Fitness Facebook oldalán. Ha klasszikus magyar filmeket néznél, kattints a Filmarchívum oldalára. Az otthon tanuló gyerekek a Móra Könyvkiadó jóvoltából most ingyen belelapozhatnak a BookRKids Mesetár összes könyvébe. Klasszikus meséket, verseket hallhattok itt – vidám képekkel illusztrálva. A számos, online közvetített színházi előadás mellett gyermekfoglalkozásokba is bekapcsolódhattok. A Gőgös Gúnár Gedeon és a Mosó Masa mosodája verseit megzenésítő Veronaki Zenekar hetente többször is élőben zenél a legkisebbeknek.

Mi is nagyon hálásak vagyunk a kemény munkátokért! Büszkék vagyunk rá, hogy kollégáink a nehézségek ellenére is hősiesen helytállnak a mostani helyzetben.