Halasztja a karbantartást az E.ON és az Elmű, mégsem lesz áramszünet

2020. március 25.

3 perc olvasási idő 

Az ELMŰ tájékoztatása szerint – az új helyzetre tekintettel – átszervezik a szokásos karbantartási munkákat. Így valószínűleg nem lesz hosszabb ideig tartó áramszünet egyik településen sem. Csupán azokat a munkákat végzik el, amik valóban halaszthatatlanok. Otthonról dolgozó kollégáinknak erre az esetre összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy zavartalanul dolgozhassanak.

A két szolgáltató igyekszik elhalasztani a nem sürgős karbantartási munkákat. Csak abban az esetben kezdenek bele, ha a tervezett karbantartás rövid távon nagyobb kiterjedésű üzemzavart előz meg. Ekkor is törekednek arra, hogy a lehető leggyorsabban elvégezzék a javítást, hogy minél előbb vissza lehessen kapcsolni az áramot.

Az akár csak rövid ideig tartó áramszünet is megbéníthatja a munkát. A home office-ban dolgozó kollégáink jó, ha előre felkészülnek az áramkimaradásra.

Íme néhány jó tanács!

  • A mobiltelefonokat és laptopokat töltsétek fel, hogy akkor is tudjatok dolgozni, ha épp nincs áram.
  • Az otthoni wifi-t a mobilnetetekkel tudjátok helyettesíteni. ITT írtunk arról, hogy a rendkívüli helyzetben minden szolgáltató extra netet ad ajándékba.
  • A mobiltelefonotokon keressétek ki az internet-megosztás lehetőségét.
  • Ezt bekapcsolva a laptopotokon is lesz internet. Jelezzétek a feletteseiteknek is az esetleges áramszünetet.

Még több infó ITT és ITT.