Mese, zene, torna, tréfa, fakanál – csúcs ötletek hangulatingadozás ellen

2020. április 1.

5 perc olvasási idő

Home office, hozzá a háztartás rendben tartása és a főzés, sokaknak emellett tanulás a gyerekkel. Sokadik napja ebben a három-négy-ötszögben élünk. Még egy darabig így is lesz, ezért nagy szükségünk van arra, hogy a kikapcsolódásra is találjunk időt. Hoztunk néhány szuper ötletet azért, hogy az a bizonyos “mood swing” minél kisebb amplitúdóval jöjjön. 🙂 

  • És ha nem megyünk étterembe? Jöhet a “home made” étterem! Mikor, ha nem most van időnk egy igazi sztárséftől ellesni a trükköket? Több konyhavirtuóz is hív most minket, köztük ott van Massimo Bottura, a három Michelin-csillagos séf is, aki Kitchen Quarantine-sorozatot indított családjával. Érdemes elmerülni benne, igazi felüdülés már nézni-hallgatni is!

Jamie Oliver és fia, Buddy is rendszeresen jelentkezik konyhájukból, kertjükből! Egyszerű-nagyszerű kajáikat könnyedén lekoppinthatjuk! Persze akár a kölykökkel közösen!

Palackposta! Berecz András történetei, meséi hallatán biztosan jó kedvre derülünk! A nagy mesemondó Facebook-oldalán elindította Csak baj ne legyen! alcímmel karantén-videó sorozatát. Izgalmas mesék, dalok, képek, történetek!

Ha angol szonetteket hallgatnál, akkor kattints Patrick Stuart FB-oldalára!

Bekamerázva a világ! Itt egy szuper oldal, ha tennél egy kört a nagyvilágban a karosszékből! Csodás tájak és állatok – felsorolhatatlanul sok helyszín Afrikától Amerikán át az óceánok világáig! Élőben, ezernyi livecam segítségével.

Ha pedig most kezdenél valami új megtanulásba, akkor ezt akár a Yale Egyetem ingyenes kurzusán is megteheted!

Zenei hullámvasút a kikapcsolódáshoz – ezt ígéri a Spotify ezekre a hetekre!

 

Ti mivel véditek ki a hangulatingadozásokat?