Így segítjük a rászorulókat a Vöröskereszten keresztül

2020. április 28.

4 perc olvasási idő

Országszerte egyre több élelmiszeradományunk ér célba! Számos áruházunk nyújt segítő kezet és támogatja a rászorulókat ezekben a nehéz hetekben. A napokban a marcali és a siófoki áruházunkból, valamint a fővárosi KÖKI Tescóból érkező élelmiszercsomagok jutottak el a megfelelő helyre a Magyar Vöröskereszten keresztül.

50 darab tartós élelmiszerből álló csomagot adott át siófoki áruházunk vezetője a helyi Vöröskereszt képviselőjének, Varga Lászlónak. Petronovics Péter posztjában azt írja, büszke arra, hogy olyan munkahelyen dolgozhat, ahol lehetőség van másokon segíteni. Az olaj, liszt, tészta, cukor jó helyre, a környéken elő rászoruló családokhoz kerül.

Marcali áruházunk (41031) is élen jár a segítségnyújtásban – tudtuk meg  Petronovics László áruházvezetőnktől. Ők több bevásárlókocsinyi tartós élelmiszerrel járultak hozzá – nagyjából 100 ezer forint értékben -, hogy 50 családnak könnyebbek legyenek a mindennapjai. A csomagok szintén a Vöröskereszt helyi szervezetén keresztül jutottak el a nehéz helyzetben levőkhöz.

Veszprémi Beáta, a Marcali Vöröskereszt vezetője, illetve Petronovics László Marcali áruházvezetőnk

A fővárosi KÖKI csapata is ott segít, ahol tud: 35 csomag alapvető élelmiszert (konzervet, tejet, olajat, cukrot, lisztet, stb.) tartalmazó zacskót és dobozt válogattak össze a járvány miatt munkájukat elvesztő embereknek. Ők is a  Vöröskereszten keresztül juttatják el ezeket a nehéz helyzetbe került családoknak. Ahogy az áruház vezetője, Tóth Roland írja, ezt majd újabb akciók is követik.

Büszkék vagyunk kollégáinkra, akik minden nap erőn felül teljesítenek, s még arra is marad idejük és energiájuk, hogy másokon segítsenek!